Schrijver uitgelicht: Midas Dekkers #writersmonday


Waar ken jij Midas Dekkers van; van één van zijn talloze boeken of juist van TV? Hij neemt bijvoorbeeld ook wel eens plaats aan tafel bij De Wereld Draait Door. Zijn manier van praten is ook zijn manier van schrijven. Of anders gezegd, als je zijn boeken leest, hoor je hem bijna praten. Lees jij wel eens iets van Midas Dekkers? Wij hebben voldoende van zijn boeken in onze collectie en besteden daarom vandaag een #writersmonday aan Midas. Nieuwsgierig geworden? Lees vooral verder! 

Vandaag staat Midas Dekkers centraal in dit blog. Steeds is er een andere schrijver aan de beurt op #writersmonday en dat kan in allerlei categorieën zijn. Van literatuur tot jeugdboeken en van stripboeken tot kookboeken. Wie weet kom je zo wel pareltjes tegen die je anders nooit had gelezen. Leuk toch?!

Midas Dekkers: een korte introductie

Midas (eigenlijk Wandert Jacobus) Dekkers, geboren in 1946, is vooral bekend als bioloog en schrijver van fictie en non-fictie voor kinderen en volwassenen. Op zijn achttiende besloot hij dat hij als Midas (naar Midas Wolf uit Donald Duck) door het leven wil gaan. Midas schreef ruim vijftig kinder- en jeugdboeken en hij schrijft fictioneel proza voor volwassenen. Bioloog Dekkers staat bekend om zijn scherpe observaties en de manier waarop hij met humor biologisch-wetenschappelijke thema’s onder woorden weet te brengen.

“Er is ooit uitgerekend dat je met een leven lang joggen twee jaar ouder wordt, maar uit een andere berekening blijkt dat je daarvoor alles bij elkaar twee jaar moet joggen.” – Midas Dekkers

De 5 populairste Midas Dekkers materialen in de bibliotheek:

1. De larf

2. Het beest : de beste verhalen uit 25 jaar Vroege vogels

3. Botjes

4. Alle beesten

5. Bestiarium

Top 5 best verkochte boeken van Midas Dekkers:

1De vergankelijkheid

2. Volledige vergunning

3. De thigmofiel

4. Lichamelijke oefening

5. De kleine verlossing of de lust van ontlasten

Ik ben inmiddels best benieuwd welke boeken van Midas Dekkers jij gelezen hebt en welk boek je absolute favoriet is. Laat je het weten in een reactie? 

En heb je ook de blogs over Roald DahlAnnie M.G. SchmidtAndré KuipersDan Brown, Jan WolkersAppie BaantjerCarry Slee en Jamie Oliver al gelezen?