Schrijver uitgelicht: Nigella Lawson #writersmonday

Ik weet niet hoe het voor jou is, maar als ik naar Nigella Lawson kijk terwijl ze druk is met koken, werkt dat heerlijk rustgevend. Terwijl ze de (ogenschijnlijk) eenvoudige recepten tot leven brengt, kwebbelt ze er met haar warme stem vrolijk op los. Je snapt: ik ben fan. Haar boeken vind ik minstens zo goed gelukt. Tijd om op deze #writersmonday Nigella uit te lichten! Lees je mee?

Vandaag staat Nigella Lawson centraal in dit blog. Steeds is er een andere schrijver aan de beurt op #writersmonday en dat kan in allerlei categorieën zijn. Van literatuur tot jeugdboeken en van stripboeken tot kookboeken. Wie weet kom je zo wel pareltjes tegen die je anders nooit had gelezen én die je gewoon bij ons kunt lenen. Leuk toch?

Heb je ook het blog over Jamie Oliver al gelezen?

Nigella Lawson: een korte introductie

Nigella Lucy Lawson is in 1960 in Londen geboren. Ze studeerde middeleeuwse en moderne talen aan de Universiteit van Oxford, en ging daarna aan het werk in de journalistiek. Zo heeft ze bijvoorbeeld gewerkt als assistent literair redactrice bij The Sunday Times en later als freelancer bij The Guardian, The Daily Telegraph en Time Magazine.

Haar liefde voor koken combineerde ze met haar journalistieke vaardigheden toen zij columniste werd van de restaurantrubriek in The Spectator en later bij Vogue. In 1998 verscheen haar eerste kookboek Hoe te eten. Daarna presenteerde ze in 2001 op Channel 4 een kookprogramma genaamd Nigella bites, gevolgd in 2002 door Forever summer with Nigella. In Nederland was ze regelmatig te zien bij 24Kitchen.

In 1992 trouwde Nigella met John Diamond, haar toenmalige collega bij The Sunday Times. Ze kregen samen twee kinderen. In 2001 overleed haar man. In september 2003 trouwde ze opnieuw, dit keer met Charles Saatchi, medeoprichter van het reclamebureau Saatchi en Saatchi. Nadat Saatchi in 2013 negatief in het nieuws kwam door het mogelijk mishandelen van Nigella besloot het stel te scheiden.

De 5 populairste Nigella Lawson materialen in de bibliotheek:

1. Voor altijd zomer

2. Nigellissima : de Italiaanse keuken lekker en snel

3. Hoe word ik een goddelijke huisvrouw

4. Bij mij aan tafel

5. Nigella’s kerst

Top 5 best verkochte boeken van Nigella Lawson:

1. Bij mij aan tafel

2. Nigella bakt

3. Simply Nigella

4. Keuken: recepten uit het hart van het huis

Ik ben inmiddels best benieuwd: kook jij graag uit de kookboeken van Nigella Lawson? En wat is dan je favoriete recept? Laat het vooral weten in een reactie! En mocht je nu gelijk in de boeken van Nigella willen bladeren; wij hebben er voldoende in onze collectie.