Schrijvers on Stage met … Adriaan van Dis

Goed nieuws! Na twee jaar is het eindelijk gelukt om Adriaan van Dis te strikken voor een bezoek aan de nieuwe bibliotheek. Twee jaar geleden startten we de literaire talkshow Schrijvers on Stage met Kees van Kooten en daarna volgden vele prominenten uit de Nederlandse literatuur (onder andere Herman Koch, Cees Nooteboom) die Van Dis voorgingen.

Hier is … van Dis!

Al een paar jaar ben ik bezig hem voor onze literaire talkshow Schrijvers on Stage te boeken. Toen ik daar in mei eindelijk een bevestiging van zijn komst kreeg, ging bij mij meteen de vlag uit. Een mooiere start van het nieuwe seizoen Schrijvers on Stage kon ik me niet wensen. Deze ‘eminence grise’ van de Nederlandse literatuur,  die zelf in de jaren tachtig het succesvolle ‘Hier is … Adriaan van Dis‘ presenteerde vanuit de IJsbreker in Amsterdam, wordt nu zelf als gast geïnterviewd in onze eigen literaire talkshow.

Startvraag

Waar van Dis in zijn eigen programma (internationaal) spraakmakende schrijvers ontving met de vraag:  ‘Rode wijn, witte wijn of water?’, zo wordt hij dit keer zélf met deze vraag ontvangen. Deze startvraag hoort namelijk bij het vaste format van Schrijvers on Stage. Een ander kenmerkend onderdeel van ons programma is dat er naast een grote en bekende naam ook een nog onbekende schrijver of debutant wordt geïnterviewd. Dat laatste laten we voor deze keer los, zodat we alle ruimte hebben om een hele show alleen aan Van Dis te wijden. Natuurlijk is er veel aandacht voor zijn recent verschenen boek ‘In het Buitengebied’, maar van Dis’ oeuvre maakt het mogelijk om nog over veel andere onderwerpen in gesprek te gaan.

Signeren

De interviewer van Schrijvers on Stage is nog steeds niemand minder dan … Oscar Kocken. Afgelopen zomer trok hij heel wat bekijks met zijn programma ‘Zomaar Gasten’, waarmee hij langs  festivals en theaters in Nederland toert. En ja, deze editie van Schrijvers on Stage krijgt bijna een ‘Zomergasten-achtige’ uitstraling, met dit verschil dat er na afloop een signeersessie is en de mogelijkheid Adriaan Van Dis persoonlijk te ontmoeten in ons nieuwscafé.

En natuurlijk ontbreken de spectaculaire quiz en de muziek niet. Oscar heeft weer een aantal prikkelende vragen voor het publiek en een mooie prijs voor de winnaar. Zangeres Pip Alblas zorgt voor een ontspannen sfeer met haar muzikale intermezzo’s. Kortom: een compleet literair avondje dat je niet wil missen. Wanneer? Op donderdag 21 september om 20.00 uur in de nieuwe zaal. Kaarten zijn hier te krijgen!