Secretaressedag 2019: Jij bent de toekomst!


Een goede traditie is het, als je het mij vraagt. Elk jaar op de 3e donderdag van april is het Nationale Secretaressedag / Assistant Day. Een, van oorsprong, Amerikaans bedenksel dat we in Nederland sinds 1989 ook zijn gaan vieren. Om de managementondersteuner in het zonnetje te zetten en te laten zien dat zij (of hij) gewaardeerd wordt voor haar ondersteunende rol in de organisatie. De laatste jaren is het vak van de managementondersteuner echter aan heel veel veranderingen onderhevig. Het aantal banen is sterk afgenomen, het vereiste werkniveau is gestegen en het takenpakket is enorm uitgebreid.

Bewustwording

Natuurlijk is de waardering in de vorm van een bos bloemen nog steeds leuk. Maar waar het volgens mij echt om gaat, is de bewustwording van managementondersteuners wat betreft de veranderingen in het vak. Voor mij is dat waar deze dag om draait: welke vaardigheden heb ik als assistent nodig om toekomst-proof te zijn? Assertief zijn, zelfsturend, professioneel communiceren en op de hoogte blijven van digitale ontwikkelingen zijn vaardigheden die je deels kunt opvangen met je werkervaring. Maar voor het opdoen van écht nieuwe vaardigheden, waarmee je jouw rol op een innovatieve manier kunt invullen, daarvoor is de aankomende Secretaressedag op 18 april jouw kans.

Secretaresse in het zonnetje

Er zijn diverse initiatieven op 18 april. Zo wordt er bij het MBO College Poort in Almere een inspirerend evenement georganiseerd Jij bent de toekomst!, met diverse interessante workshops (er zijn nog enkele plekken beschikbaar, die je telefonisch kunt reserveren!). Maar ook in andere steden kun je deelnemen aan leerzame bijeenkomsten, trainingen en workshops. Wacht dus niet af of je deze dag verrast wordt met chocola of een boeket. Neem het heft in eigen handen en geef jezelf een mooi cadeau: ontwikkel jezelf. Want, Jij bent de toekomst!