Secretaressedag: wat is er te doen op 20 april 2017?


Donderdag 20 april aanstaande is het weer Secretaressedag. Een jaarlijks terugkerende dag, op de 3e donderdag in april, waarop secretaresses in het zonnetje worden gezet. Attente werkgevers zorgen voor een leuke attentie, en anderen … vergeten het volledig. Secretaressedag is ook een dag waarop de branche het nodige organiseert om kennis te vergroten of inspiratie op te doen. Wij zochten uit wat er op 20 april in Almere te doen is voor de secretaresse en managementondersteuner. Lees je mee?

Secretaressedag is een Amerikaans idee. Het werd op 20 april 1989 in Nederland onder de naam ‘Secretaries Day’ geïntroduceerd door Secretaresse Magazine (het huidige Management Support Magazine, (het niet meer bestaande) StarJob Secretaresse Uitzendbureau, Schoevers, Fleurop en Bloemenbureau Holland. De bedoeling van het jaarlijkse evenement was om de secretaresse in het zonnetje te zetten, stil te staan bij zijn/haar toegevoegde waarde voor de organisatie en om het imago van het secretaressevak te verbeteren. Daarbij richtten de organisatoren zich op de managers en op secretaresse zelf. (Bron: Wikipedia)

Wat is er in Almere te doen op Secretaressedag?

Directie en Managementondersteunersdag 2017: van droom naar realiteit
De Nederlandse Vereniging van Directie- en managementondersteuners, de nieuwe bibliotheek en Rabobank Almere organiseren een netwerkbijeenkomst voor managementondersteuners van 14.00 tot 18.00 uur in de Rabotoren (tegenover station Almere Centrum). Na een informatief programma met gastsprekers wordt de middag afgesloten met een borrel. Meld je snel aan want het beschikbare aantal plekken is beperkt.

Nationale Secretaressedagontbijt
Nieuwsgierig naar De Drijfveer in Almere? De Drijfveer is het eerste gebouw van de Floriade 2022 in Almere en is een duurzame vergaderlocatie. Op Secretaressedag kun je deelnemen aan een biologisch ontbijt. Wil je erbij zijn? Of vind je dat een collega een lekker ontbijt verdient? Stuur dan een mail naar [email protected] en ontvang een uitnodiging.

Liever een event buiten Almere?

In Utrecht kun je het event Nationale Secretaresse Dag 2017 bijwonen met het thema ‘Krachtig functioneren’. Tijdens Nationale Secretaresse Dag stel je jouw persoonlijke programma samen. Zo kun je kiezen uit diverse workshops die je verder helpen in jouw ontwikkeling. Jij profiteert daarvan, maar ook jouw manager en organisatie. De dag wordt afgesloten met een speciale lezing. Als je samen met een collega gaat, krijg je ‘collegakorting’. Meer informatie is te vinden op de website van www.secretary.nl

Wij wensen alle secretaresses en managementondersteuners in ieder geval vast een hele fijne secretaressedag!