Spannende boekenweken: nu in de bibliotheek!

Wellicht heb je ze al gezien in onze bibliotheek, de ingepakte boeken waar je een spannende blinde date mee kunt hebben? Laat je eens verrassen tijdens de Spannende Boekenweken en pak gewoon zo’n boek mee. Wie weet hoe goed het boek met je matcht. En nog leuker, tussen 9 en 25 juni zit in sommige van deze ingepakte boeken een cadeautje verstopt. Snel naar de bibliotheek dus! 

 

De campagne Spannende Boeken Weken heeft tot doel kwalitatief hoogstaande misdaadliteratuur onder de aandacht te brengen van een breed lezerspubliek. Elk jaar heeft de actie een ander thema dat aansluit bij een segment van de spannende boekenmarkt. Het thema stelt uitgeverijen (en daarmee de boekhandel) in de gelegenheid oud fonds en actuele uitgaven onder de aandacht te brengen. De eerste Spannende Boeken Weken (toen nog: Maand van het Spannende Boek geheten) werd gehouden in juni 1989. (Bron: www.cpnb.nl)

Spannende Boekenweken

Wat gebeurt er tijdens de Spannende Boekenweken?

  • Als je tijdens de Spannende Boekenweken meer dan vijf boeken voor volwassenen leent, kun je bij de servicebalie een leuke strandtas ophalen. Op = op!
  • Deon Meyer schreef het geschenkboek voor 2017: De vrouw in de blauwe mantel. Tijdens de Spannende Boekenweken krijg je dit boek cadeau van de boekverkoper bij besteding van € 12,50 aan Nederlandstalige boeken.
  • In bibliotheek Stad wordt een expositie ingericht met tien foto’s van de boeken van Dean Meyer.
  • Aan het begin van de Spannende Boekenweken worden de winnaars van de Gouden Strop, de prijs voor het beste Nederlandstalige spannende boek, en de Schaduwprijs, voor het beste debuut, bekendgemaakt. Lees meer over de Gouden Strop en de Schaduwprijs >>
  • De campagne van 2017 staat geheel in het teken van de thriller als vakantieboek.

Kortom, er gebeurt genoeg leuks tijdens de Spannende Boekenweken om een bezoekje aan de bibliotheek te brengen. En wij zijn benieuwd: wat is jouw favoriete spannende boek?