Speaker’s Night Zakelijk: hoe maak je je ondernemersdroom waar?

Afgelopen donderdag, 9 maart, was het weer tijd voor een editie van Speaker’s Night Zakelijk. Dit keer was het thema ‘Hoe maak je je ondernemersdroom waar?’ Een goed gevulde zaal liet zich inspireren door de ervaringsverhalen van drie sprekers. Een kort verslag. 

Speaker’s Night is een evenement waar inspiratie samenkomt met entertainment in de prachtige nieuwe zaal met een betoverende theatrale uitstraling. De sprekers delen een persoonlijk verhaal en vertellen hoe ze op een bepaald gebied resultaat hebben behaald. Tussen de sprekers door wordt er veel aan vermaak gedaan waardoor Speaker’s Night een ware beleving wordt voor publiek.

De sprekers van deze Speaker’s Night Zakelijk

Synthia Schmeltz was ooit werkzaam als verpleegkundige in het ziekenhuis, was gelukkig getrouwd, er kwamen kinderen, een mooi huis enzovoort. Tot allerlei omstandigheden ervoor zorgden dat ze een alleenstaande moeder werd die moest rondkomen van een uitkering. Synthia vertelde hoe ze het heeft aangepakt om parttime zelfstandig ondernemer te worden en hoe dat smaakte naar meer. Inmiddels runt Synthia een succesvol bedrijf en is haar motto: ‘Netflix vult mijn koelkast niet’. Waarmee ze wil zeggen dat je keihard moet werken en jezelf dingen moet ontzeggen om je ondernemersdroom waar te maken.

Dirceu da Silva is nationaal kampioen publiek spreken. Dat bereikte hij via Toastmasters en ook bij TEDx Rotterdam heeft hij een invloedrijke rol door sprekers te trainen. Na een turbulente jeugd gooide hij het roer om en startte hij zijn eigen consultancybureau om mensen te inspireren en te coachen. Tijdens zijn boeiende verhaal was er ruimte voor interactie met de zaal en voor humor en was herkenning bij sommige aanwezigen duidelijk te merken.

Ada Kaspersma is een ervaren marktonderzoeker die uiteindelijk besloot zelfstandig ondernemer te worden met haar bedrijf  Adalyse. Daarnaast is Ada onze ambassadeur voor ZEPservice. Ada gaf het publiek tips om je doelgroep zo goed mogelijk te kunnen aanspreken en vertelde hoe ze dat aanpakt met haar eigen webshop BeBalancedBeads. Binnenkort start Ada met een online programma: ‘Schrijf je eigen businessplan’.

Speaker’s Night Zakelijk en ZEPservice

Vanuit ons product ZEPservice zijn wij vorig jaar de samenwerking met Pascal Fredrik aangegaan voor Speaker’s Night Zakelijk. Zo vond in november de editie plaats met thema ‘In 3 stappen meer succes als ZZP-er’. De Clipjesfabriek maakte hiervan een mooi samenvatting:

Omdat wij graag zoveel mogelijk mensen kennis willen laten maken met ZEPservice kun je deze online dienst een maand lang gratis uitproberen. De mensen die na afloop van de avond het inschrijfformulier voor ZEPservice invulden en inleverden, maakten kans op een jaar lang gratis ZEPservice. Vandaag hebben wij geloot en de winnaar, of eigenlijk winnares, is mevrouw Kramer geworden. Gefeliciteerd!

Woensdag 17 mei aanstaande staat een nieuwe Speaker’s Night Zakelijk op de agenda met het thema ‘ondernemende vrouwen’. We vinden het leuk als je erbij bent, dus noteer je de datum vast in je agenda?