Tech & Science workshops voor jonge uitvinders en bedenkers


Niet elk kind is een fanatieke lezer. Maar ook voor de weinig-lezers is de nieuwe bibliotheek the place to be! Want de bibliotheek is meer dan alleen boeken. Zo organiseert de bieb voor kinderen wekelijks op zondag leuke theatervoorstellingen. En voor de bedenkers, jonge uitvinders en bouwers zijn er vanaf januari de Tech & Science workshops.

Tech & Science workshops

De nieuwste technische skills & media, scheikundige proeven, programmeren … Je kunt het zo gek niet bedenken of het kan in de bieb. Je kunt hiervoor terecht bij de TechChicks, de LEGO workshops of bij de Mad Science show & Funstation.

TechChicks

Elke maand organiseren de TechChicks in elke bibliotheek een woensdagmiddag vol batterijtjes en geleidende draadjes, tekenpennen of speciale computerprogramma’s.
Maak een mierenrobot, leer ontwerpen in een online 3D tekenprogramma of leer 3D tekenen met de 3D pen.

Tech

LEGO workshops

Dat je met LEGO veel meer kunt doen dan alleen maar leuke huisjes of autootjes bouwen is vast bij iedereen bekend. Zo heeft LEGO een Education Module waarmee je ineens op een hele andere manier met LEGO bezig bent. Met LEGO StoryStarter bouw je op LEGO platen een eigen stripverhaal. Van de verschillende scènes maak je met een tablet een foto die je daarna bewerkt met de Story Visualizer software … En kijk, je verhaal komt tot leven! Of maak met de Stop Motion app je eigen LEGO film. Het kan allemaal!

Mad Science show & Funstation

The Mad Science Group is in 1985 gestart in Canada door twee broers, Ron & Ariel Schlien. Nu is Mad Science te vinden in meer dan twintig verschillende landen. In Nederland is Mad Science actief sinds 2004. Joost Klaver heeft als jonge ondernemer Mad Science naar Nederland gehaald. De missie van Mad Science is om, overal waar ze komen, de nieuwsgierigheid van kinderen te wekken met behulp van leuke, educatieve activiteiten. Deze activiteiten brengen een beter begrip van wetenschap en techniek en de invloed daarvan op het dagelijks leven met zich mee.

Polymeren

In de Mad Science shows worden augurken onder stroom gezet, onweersstormen nagebootst, krijgen doorzichtige stoffen opeens een kleur, vliegen bakjes water over de kop zonder te morsen en valt glaswerk op de grond zonder te breken. En als het meezit zie je ook nog een geest uit een fles verschijnen en schuim de lucht in schieten. Aansluiten aan de Mad Science shows kun je in het Funstation zelf aan de slag. Maak met polymeren lange kettingen van moleculen die veranderen in een kneedbal of kijk wat het resultaat is van een druppeltje afwasmiddel in combinatie met water en mysterieuze kristallen.

Voor iedereen die nu écht nieuwsgierig is geworden: kijk in de kinderagenda van de bibliotheek of haal de ‘Speciaal voor jou! Tech & Science workshops’ flyer en doe mee!

tech & Science flyer