The Mo Show


Het kan je de afgelopen maand bijna niet meer zijn ontgaan wie Mo Hersi is. De 31-jarige Almeerder die op zijn derde vanuit Ethiopië vluchtte naar Nederland, liep in maart een wandeltocht van 800 km door Nederland. Zonder enig geld op zak doet hij onder andere Leeuwarden, Groningen, Nijmegen, Maastricht, Den Haag en Amsterdam aan. En dat dus allemaal te voet! Hij is afhankelijk van wat anderen hem geven, van slaapplaatsen tot maaltijden en kleding. Zijn ervaringen heeft hij nu vertaald in een show: The Mo Show! En die is natuurlijk te zien in de nieuwe bibliotheek!

Verbinding en saamhorigheid

Hij wandelde dwars door Nederland omdat hij op deze manier meer wederzijds begrip, verbinding en saamhorigheid wilde kweken. Hij sliep in luxe hotels zoals het Kruisheren in Maastricht, maar ook bij mensen thuis in de kinderkamer. Tijdens zijn wandeltocht deed hij mooie verhalen op die hij tot een documentaire verwerkt die in november uitkomt. En hiermee schets ik dan ook meteen een beeld van wie hij is: ondernemend en enthousiast, een verteller en een verbinder, een creatieve geest en een aanpakker die mensen samenbrengt.

Spoken word en comedy

Met dat creatieve enverbindende zocht hij een maand of vijf geleden contact met mij om te kijken naar de mogelijkheden voor een maandelijkse theateravond met stand-up en spoken word. En na wat gesprekken kwamen we tot The Mo Show: een avond met en voor jong talent op het gebied, van muziek, dans, spoken word en comedy. Met zijn open mind en vlotte babbel zit het presenteren hem in het bloed. En ja, je raadt het al … wie kan je daar dan beter voor vragen dan Mo zelf?

Bruisend

Ik verwacht dat we met The Mo Show een nieuw en bruisend element kunnen toevoegen aan onze vaste theaterprogrammering. Ben je net zo nieuwsgierig geworden als ik wat deze optimistische talkshowhost  allemaal te bieden heeft? Kom dan woensdag 19 april naar de nieuwe zaal in de bibliotheek. De ontvangst is om 19.30 in het nieuwscafé en de show begint om 20.00 uur in de theaterzaal. Een kaartje kost € 6,50 als je lid bent van de bieb en € 8,50 voor niet leden. Kaarten zijn hier te krijgen.