Theatergoep SubSub speelt voorstelling Extreem


Theatergroep SubSub speelt in april haar voorstelling genaamd Extreem. Extreem gaat over een extreemrechtse jongen die door geweldpleging tegen moslims in de gevangenis terecht komt. Daar komt hij tot inzicht dat haat zijn leven niet beter heeft gemaakt en hem ook nooit gelukkiger zal maken. Vervolgens probeert hij uit dit extreemrechtse milieu te komen. Maar dit blijkt moeilijker dan hij tevoren had ingeschat … De voorstelling is geschreven en geregisseerd door Esther Bolte. Het stuk wordt gespeeld door negen jonge acteurs en actrices.

Extreem

Alledaags racisme

Extreem is een actuele hedendaagse voorstelling die gaat over racisme, beïnvloeding en identiteit. Niet alleen worden extreme racistische uitingen getoond, ook het verborgen alledaagse racisme in de huidige maatschappij komt ter sprake in de voorstelling. Op woensdag 3 en vrijdag 5 april zijn er try-outs, op zaterdag 6 april gaat de voorstelling in première! Ook zijn er een aantal inleidingen bij de voorstelling:

Vrijdag 5 april (try-out) – 19.30 tot 20.15 uur door: The Messenger Mo Hersi
Donderdag 11 april – 19.30 tot 20.15 uur – door: Mw. dr. Sarah de Lange is bijzonder hoogleraar dr. J.M. den Uyl-leerstoel aan de Faculteit der Maatschappij- en Gedragswetenschappen van de Universiteit van Amsterdam (UvA).
Zondag 14 april – 13.45 tot 14.30 uur – door: Miriam Mikkers van jonginalmere.nl
Vrijdag 19 april – 19.30 tot 20.15 uur – door: The Messenger Mo Hersi

Extreem is tot en met zaterdag 20 april te zien. Kaartjes zijn hier te krijgen.

Foto: Claudia Kamergorodski

SubSub

Theatergroep SubSub is hét jongerengezelschap in Almere. Ontstaan vanuit Theatergroep Suburbia, is SubSub sinds 2017 zelfstandig en produceert zij meerdere voorstellingen per jaar. SubSub is gefascineerd door het thema identiteit. Wie ben je? Waarom maak je bepaalde keuzes in je leven? En hoever ga je om te zijn wie je bent? Deze vragen stellen zij aan zichzelf, maar ook aan de acteurs en het publiek in de voorstellingen van SubSub. De kern van SubSub bestaat uit Esther Bolte als artistiek leider en Marit Nijhuis als zakelijk leider.

Jong

Met jonge acteurs tussen de 15-25 jaar maakt SubSub toegankelijke theatervoorstellingen voor jongeren, al worden de voorstellingen zo gemaakt dat ze ook aansprekend zijn voor elk publiek van 12-90 jaar. Altijd leggen ze de verbinding naar de tijd waarin wij leven, of het nu een oude klassieker is of een nieuw geschreven stuk. SubSub vindt het belangrijk dat een stuk actueel is, passend in de tijdgeest en het denken van de wereld waarin wij nu leven.

Eigen stijl

Hoe SubSub dat doet? Door middel van vlot teksttheater. De voorstellingen hebben een eigen stijl. Ze zijn over het algemeen snel, montageachtig en met humor, zonder de kern van het stuk uit het oog te verliezen. Vaak zijn er crossovers met andere disciplines zoals zang en dans. Door intensieve samenwerking met vormgevers, hebben de voorstellingen een eigen abstracte uitstraling die de verbeelding van de toeschouwer nog meer prikkelt.