Theatergezelschap Suburbia speelt De nacht, de moeder van de dag


Na de zomerhit Hebriana (2014) speelt het Almeerse theatergezelschap Suburbia dit jaar opnieuw een tragikomedie van de Zweedse schrijver Lars Norén. Een moderne klassieker uit de sterke Scandinavische theatertraditie: De nacht, de moeder van de dag.

Dagdromen

Zweden, de jaren ’50. In de keuken van familiehotel Aurora doen vader, moeder en hun twee zoons een laatste poging elkaar te vinden. Het is de verjaardag van de jongste zoon, David. Het is ook de dag dat vader uit alle macht probeert – en met weinig succes – achterstallige rekeningen te betalen. Het hotel staat aan de rand van een faillissement. Maar David dagdroomt liever dan te werken in het hotel. Dat maakt zijn hardwerkende broer razend. En wat is dat hardnekkige hoestje van moeder toch?

De nacht, de moeder van de dag

‘Je moet je leven veranderen’

De tragikomedie De nacht, de moeder van de dag is een indringend familiedrama gedrenkt in inktzwarte humor. Met de fenomenale dialogen van één van de grootste Zweedse toneelschrijvers: Lars Norén. Centraal motto in het leven en werk van Norén is ‘je moet je leven veranderen’. In De nacht, de moeder van de dag staan alle familieleden ook aan de vooravond van onomkeerbare veranderingen in hun levens.

De nacht, de moeder van de dag

Foto: Bart Grietens

Idyllisch landgoed

De zomervoorstelling is een complete avond uit op het idyllische Stadslandgoed De Kemphaan in Almere, met vooraf een Zweeds diner en op zondagmiddagen een Svensk Söndags picnic. Je bent heerlijk buiten, maar zit tijdens de voorstelling wel overdekt. De voorstelling is te zien tot en met 21 juli op De Kemphaan, van woensdag tot en met zondag. Aanvang 20.30 uuur, diner om 18.30 uur en op zondag om 15.30 uur. Picknicken kun je vanaf 13.30 uur. Op woensdag is er een inleiding (19.45 uur) en op donderdag een wandeling met Staatsbosbeheer over het landgoed (19.45 uur). Meer informatie over de voorstelling en kaartverkoop vind je hier.

Er komen een aantal mooie en warme avonden aan! Met wie ga jij naar deze voorstelling?

Acteurs: Jord Knotter (voormalig GTST Acteur), Minne Koole (speelfilmdebuut ‘Niemand in de stad’ en Minne speelde de jonge Holleeder in de tv serie ‘Judas’), Marie-Christine de Both en Wouter Van Lierde (beiden bekend van veel Suburbia voorstellingen). Regie: Albert Lubbers.