Thor: Ragnarok – de beste Marvel tot nu toe?


Eén van Marvel’s superhelden is weer terug in de bios: Thor! In de nieuwe epische film Thor: Ragnarok zie je hoe de Noorse God alles op alles zet om zijn wereld, Asgard, te redden. Als dat überhaupt nog mogelijk is …

De ondergang van Asgard

Thor zit in de problemen. Hij moet het namelijk opnemen tegen Hela, de Godin van de Dood en zij lijkt een maatje te groot voor hem te zijn. Het gevolg: hij belandt op een vreemde planeet. Op Sakaar wordt hij gevangen genomen om in de arena te vechten. Daar komt hij oog in oog te staan met iemand waarvan hij dacht dat hij dood was. Het wordt een race tegen de klok: kan Thor op tijd aan de slavernij ontsnappen om Ragnarok, de ondergang van Asgard, te voorkomen?

Thor: RagnarokGrappiger dan ooit

Van begin tot het eind is Thor: Ragnarok een rollercoaster. De God van de donder belandt van de ene in de andere problemen en dat zorgt ervoor dat de film constant spannend blijft. Ondertussen is de film grappiger dan ooit. Met elke nieuwe Marvel-film lijkt er meer humor in te zitten en Thor: Ragnarok doet mee aan die overtreffende trap. Voor sommige fans gaat het misschien net te ver. Wat mij betreft is dat juist een van de meerwaarden van Marvel-films tegenover andere actiefilms natuurlijk.

Gaten in het verhaal

De film begint ermee dat Thor op een vreemde planeet zit, en er wordt maar heel weinig uitgelegd over hoe hij daar precies is gekomen. Dat is jammer, want zo mis je wel een deel van het verhaal. Dat is niet het enige deel van het verhaal dat opengelaten wordt. Als je niet recentelijk nog de laatste Marvel-films hebt gezien, zijn sommige dingen daardoor ook wat moeilijker te volgen.

Behalve dat valt er eigenlijk niks aan te merken op Thor: Ragnarok. De film heeft veel spanning, actie, fantastische filmmuziek en humor. Hij kijkt heel erg makkelijk weg en wat mij betreft staat hij per direct bovenaan het lijstje van mijn favoriete Marvel-films.

 

Deze recensie verscheen ook op jonginalmere.nl