Review: Thug Kitchen, eat like you give a fuck

Een waarschuwing is op zijn plaats bij de boeken van Thug Kitchen: het taalgebruik is allesbehalve doorsnee en niet geschikt voor tere zieltjes. Maakt een nodige dosis scheldwoorden je niets uit? Dan zijn de boeken van Thug Kitchen ronduit hilarisch. In zeer duidelijke bewoordingen wordt je verteld dat het toch echt tijd wordt dat je eens groenten gaat eten. Stoppen met alle voorverpakte en kant-en-klare ellende. 

In de tijd waarin we worden overspoeld door boeken van zogenaamde fitgirls met bijpassend lief taalgebruik, is Thug Kitchen best een verademing. Het gaat nog steeds om ‘good food’, alleen wordt dat verhaal een stuk stoerder door de manier waarop het wordt verteld. Thug Kitchen kent alleen vegan recepten maar daar valt, indien gewenst, eenvoudig een stukje vlees of vis aan toe te voegen. We lazen twee boeken, allebei New York Times Bestsellers, van Thug Kitchen en vertellen je graag wat je ervan kunt verwachten.

Thug Kitchen: eat like you give a f*ck

Beste lezer, ik hou van de manier waarop Thug Kitchen kookt. Deze motherf*ckers en hun gevloek zijn sowieso hilarisch maar ik heb vooral bewondering voor hun passie voor fatsoenlijk eten, geen onzin vertellen en lekkere, goede maaltijden koken. Hun boodschap is eenvoudig: wees niet afhankelijk van de magnetron, wees niet afhankelijk van bewerkte rotzooi. Wie je ook bent en waar je ook woont, ga naar de markt en de supermarkt, koop de verse ingrediënten die in je budget passen en ga de keuken in. Dus. Thug Kitchen, veel succes en ga vooral door. (Aldus Jamie Oliver)

Alle smoesjes die je tot nu toe gebruikte om vooral zo min mogelijk groenten te eten en om zo min mogelijk tijd kwijt te zijn aan je maaltijd worden keihard onderuit gehaald in dit boek. Geen ontkomen aan. Om je zo ver te krijgen dat je verstandig gaat eten, hebben ze talloze recepten en prachtige foto’s opgenomen in het boek. Die recepten zijn verdeeld in hoofdstukken met namen als ‘fucking goed begin’, ‘snelle shit’, ‘een bek vol gezelligheid’ en ‘vreetbui’. Hoewel alle recepten vegan zijn, is het niet zo dat je dat al jaren moet zijn. Sterker nog, ze willen je juist graag zo ver krijgen om de vegan leefstijl te proberen.

Thug Kitchen Feestvoer: for social motherf*ckers

Thug Kitchen is een hele leuke en f*cking laagdrempelige manier om kennis te maken met jouw innerlijke vegan! (Aldus Ongewoonlekker.com)

Voortbordurend op het eerste boek gaat het er in ‘Feestvoer’ om dat je juist als er wat te feesten valt, goed moet snacken. Dus niet met zakken chips en andere voorverpakte narigheid uit de fabriek, maar met zelfgemaakte hapjes, drankjes en ander lekkers. Maar let op, hier moet je wel de nodige tijd voor inplannen als je een feestje organiseert. Kom je in tijdnood, dan is een gulden middenweg van een paar zakken chip en een paar gezonde hapjes misschien het beste van twee werelden. De recepten vergen namelijk wel de nodige bereidingstijd. Houd daar rekening mee en je kunt met deze recepten gegarandeerd de show stelen onder je vegan (en non vegan) vrienden.

Heel eerlijk? Ik denk dat het nog leuker is om de boeken in de originele Engelstalige versie te lezen. Neemt niet weg dat ik zeker een bezoek aan de bibliotheek zou brengen om deze boeken snel te kunnen lezen. Veel plezier! 

Je vindt Thug Kitchen, eat like you give a f*uck hier>>

Je vindt Thug Kitchen Feestvoer, for social motherf*ckers hier>>