Tijd voor de belastingaangifte: de bibliotheek helpt!


Vanaf 1 maart kan iedereen zijn jaarlijkse belastingaangifte weer invullen! En dat is niet voor iedereen een pretje. Veel wordt vooraf ingevuld door de Belastingdienst, maar er zijn ook uitzonderingen die soms tot ingewikkelde invuloefeningen leiden. Ook dit jaar helpt de bibliotheek! Met een gratis belastingspreekuur en een werkplek om je aangifte in te vullen als je zelf daartoe geen mogelijkheid hebt.

Wekelijks spreekuur in maart en april

Heb je vragen over de aangifte van de inkomstenbelasting of wil je een toeslag aanvragen en weet je niet precies hoe dat werkt? Dan kun je op donderdag 8, 15, 22 en 29 maart en donderdag 5, 12, 19, 26 april tussen 14.00 en 16.00 uur terecht bij het Inloopspreekuur Belastingvragen in bibliotheek Stad. Deskundige vrijwilligers van Het Gilde (VMCA) beantwoorden de vragen die je hebt over het invullen van de belastingaangifte. Nieuw dit jaar: ze helpen je ook daadwerkelijk met het invullen van de aangifte! De enige restrictie die hierbij geldt, is dat je jaarlijkse (gezamenlijke) inkomen niet hoger mag zijn dan € 35.000,-. Dit geldt overigens niet bij het stellen van vragen. Het inloopspreekuur is gratis, ook als je geen lid bent van de bibliotheek, en vindt plaats in de nieuwe kamer op de 2e verdieping.

belastingaangifte

Beveiligde werkplek

Naast het belastingspreekuur richten we vanaf maart op de 4e etage een werkplek in voor het doen van de belastingaangifte. Bedoeld voor mensen die hiervoor thuis de mogelijkheid niet hebben. Uiteraard zijn de computer en de verbinding goed beveiligd! De werkplek is te vinden in de achterste studiecel.