Tommy Wieringa te gast bij Schrijvers on Stage


In 2005 denderde de toen nog onbekende schrijver Tommy Wieringa de bestsellerlijsten binnen met zijn roman Joe Speedboot. Met dit boek werd Wieringa in één klap bekend bij het grote publiek. Het is intussen al meer dan tien jaar geleden dat ik Joe Speedboot heb gelezen, maar wat me vooral is bijgebleven is het enorm krachtige en explosieve taalgebruik en de mix van optimisme en melancholie. Een boek dat ik in één adem heb uitgelezen en me deed uitkijken naar meer boeken van deze schrijver.

Caesarion en Dit zijn de Namen

Met zijn volgende grote roman Caesarion bevestigde Wieringa zijn schrijverschap. Ook dit boek werd alom geprezen en werd voor mij een ‘must read’. Echter, zoals dat bij veel mensen het geval is, bleef dit toch vooral bij een goed voornemen en bleef Caesarion voor mij slechts de reclame in de etalage van de boekhandels. Ook zijn daaropvolgende en eveneens bejubelde roman Dit zijn de namen belandde op het lijstje met ‘nog te lezen boeken’.

De Heilige Rita

Op donderdag 16 november is Wieringa te gast bij onze literaire talkshow ‘Schrijvers on Stage’. Hij wordt dan door Oscar Kocken geïnterviewd over zijn nieuwe boek De Heilige Rita. En wat tot nu toe voor alle schrijvers bij Schrijvers on Stage gold, zal nu vast en zeker ook het geval zijn: er is geen betere stimulans om een boek te lezen als een persoonlijke ontmoeting met de schrijver en de aankoop van een gesigneerd exemplaar. Ik weet zeker dat ik de komende lange winteravonden kan doorbrengen met De Heilige Rita.

Alma Mathijsen – Vergeet de Meisjes

Naast Tommy Wieringa is Alma Mathijsen onze tweede gast bij de literaire talkshow van 16 november. Alma is nog niet zo bekend, maar zeker een aanstormend talent. Haar boek Vergeet de Meisjes werd in september door het boekenpanel van DWDD besproken en uiteraard ook warm aanbevolen. Alma schrijft al sinds haar achttiende. Ze begon met schrijven voor de jongerenwebsite spunk.nl. en publiceerde in onder andere NRC, Het Parool en DAS MAGAZIN. Van haar debuutroman Alles is Carmen zijn de filmrechten verkocht. Alma schrijft en is tegelijkertijd beeldend kunstenaar. Een veelzijdig talent dus, waarvan ik hoop dat velen met mij graag nader kennis maken bij Schrijvers on Stage.

Wil je erbij zijn (en dat wil je :)!), kaartjes zijn hier te kopen.

Schrijvers on Stage
Donderdag 16 november 20.00 uur
Bibliotheek Stad, de nieuwe zaal