Vijf Redenen waarom jij Horizon Zero Dawn moet spelen

Een magische wereld verkennen. Het berijden van machine-stieren. Lang vergeten ruïnes en grotten herontdekken. Man versus machine. Horizon Zero Dawn is het totaalpakket.

Prachtige omgeving in Horizon Zero DawnGuerrilla Games heeft in Horizon Zero Dawn alle best-practices uit games van de afgelopen tien jaar verwerkt. Zo voelt het klimmen en sluipmoorden aan als Assassins Creed en voelt het rijden over grote open vlaktes aan als Red Dead Redemption. Guerrilla Games heeft zes jaar lang zorgvuldig en met gigantisch oog voor detail gewerkt aan een fantastische game.

1. Ontwikkeld in ons eigen landje!

Het gebeurt niet vaak dat zo’n grote game ontwikkeld wordt in Nederland! Horizon Zero Dawn is ontwikkeld door Guerilla Games in hartje Amsterdam. De ontwikkelaar, die ook bekend staat om haar Killzone games, heeft zoals eerder gezegd zesjaar aan de game gewerkt. De kosten liegen er niet om … Met 45 miljoen euro is dit de grootste mediaproductie ooit in Nederland, maar dat merk je dan ook aan alles. Fantastisch!

Locatie Guerilla Games in Amsterdam

2. Het beste van beide alle werelden.

De meeste games spelen zich af in het verleden, het heden, of gaan ver de toekomst in, maar dat is in het geval van Horizon Zero Dawn niet zo. Het spel speelt zich weliswaar 1000 jaar in de toekomst af, maar elementen uit alle tijdperken komen terug. De mens leeft weer primitief in stammen en robots lijken autonoom te werken. In Horizon Zero Dawn moet je zowel jagen op wilde dieren, grootse mechanische robots en op bandieten van andere stammen.

Mens tegen machine over 1000 jaar tijd

3. Watertandend mooie graphics.

Ruïnes, valleien, gebergtes of futuristische machines met het formaat van een berg, wat kijk ik mijn ogen uit. Alle gebieden hebben een eigen karakter, een eigen stam, eigen machines en een eigen look en feel. De dialogen zijn prachtig, je ziet zelfs de individuele haartjes van de personen ‘haarscherp’. Maar in-game is het gewoon net zo mooi. Elk detail in Horizon Zero Dawn lijkt zorgvuldig en prachtig ontworpen te zijn. Bekijk de onderstaande foto maar, dat spreekt voor zich.

Watertandend mooie graphics in Horizon Zero Dawn

4. Gigantisch grote open wereld.

Na twee dagen heb ik pas een klein deel, ik verwacht een kwart, van de wereld kunnen ontdekken. Zelfs in dit kleine deel van de wereld moet je voor bepaalde missies al tien minuten heen en weer lopen. Van de ene naar de andere kant van de wereld lopen moet ongekend lang duren.

De wereldmap van Horizon Zero Dawn

5. Ontelbaar veel mogelijkheden.

Er is zoveel te doen in Horizon Zero Dawn. Overal in de wereld vind je ‘loot’: dit zijn allerlei zaken die je kunt verzamelen. Deze loot kun je gebruiken om nieuwe pijlen, traps of andere dingen van te maken. Zit je inventory propvol en moet je deze vergroten? Dan moet je toch echt op wat zwijnen jagen en hopen dat ze voldoende goodies laten vallen. Dit is maar één klein voorbeeldje van de mogelijkheden waarvoor je op pad kan gaan in game.

blog-5

Wat vind jij?

Ben jij het eens met de zaken die ik hierboven vermeld heb of vind je dat er andere punten in hadden moeten staan? Geef het dan vooral aan in de comments of op een van onze sociale kanalen.