Top vijf van boeken voor mensen die moeite hebben met lezen

Je bent Nederlands aan het leren. Om te oefenen wil je lezen, lezen, lezen. Leeskilometers maken heet dat in het basisonderwijs. Of je hoort van je vrienden over een boek dat je ook wel zou willen lezen, maar doordat je langzaam leest, doe je maanden over het boek. Op de vierde etage in bibliotheek Stad staat een grote collectie eenvoudig geschreven boeken: thrillers, bestsellers, boeken voor jongeren en boeken voor mensen die de taal nog moeten leren. Uit deze grote collectie stelde ik een gevarieerde top vijf samen.

Haar naam was Sarah: Tatiana de Rosnay

De tienjarige Sarah wordt samen met haar ouders opgepakt en naar het wielerstadion in Parijs gebracht, waarvandaan duizenden joden worden gedeporteerd. Niemand heeft echter gezien dat Sarah haar kleine broertje Michel in een kledingkast opsloot, net voordat de politie het appartement binnendrong, en de sleutel bij zich stak.

lezen

Voor ik doodga: Jenny Downham

Tessa is zestien en ongeneeslijk ziek. Ze weet dat ze nooit zal studeren of werken. Nooit zal reizen of verliefd worden. Maar toch wil ze leven voordat ze doodgaat. Ze maakt een lijst met dingen die ze nog wil doen. Te beginnen met: seks, drugs en beroemd worden …

lezen

Het Rosie Project: Simion Greame

Makkelijk lezen uitgave van de ontroerende en grappige bestseller van Graeme Simsion. In deze Leeslicht uitgave krijgt u het verhaal van Don te lezen. Don heeft Asperger en probeert via een lijstje met punten waaraan zijn toekomstige vrouw moet voldoen zijn ideale vrouw te vinden. En dan ontmoet hij Rosie.

lezen

Het huis aan de gouden bocht: Jessie Burton

Amsterdam, 1686. Nella Oortman trouwt met een vooraanstaand VOC-koopman en gaat wonen aan de prestigieuze Herengracht. Als zij een manshoog poppenhuis krijgt, vinden er steeds meer vreemde gebeurtenissen plaats.

lezen

Verhalen uit het Midden Oosten: naverteld door Sandra van der Stege

Bundel korte en makkelijk te lezen verhalen. Dit keer verhalen die in het Midden-Oosten veel worden doorverteld. Zo staan er verhalen uit Duizend-en-een-nacht in, maar ook verhalen uit Afghanistan, Syrië en Irak. Eerder verschenen in de serie Volksverhalen: Verhalen van de spin Anansi en verhalen van Nasreddin Hodja.

lezen