Kom Tweede Paasdag naar de nieuwe bibliotheek!

Je kúnt op Tweede Paasdag natuurlijk naar de meubelboulevard of het tuincentrum. Maar na het Paasontbijt kun je ook naar de bieb! Op Tweede Paasdag is bibliotheek Stad namelijk open. Tussen 12.00 en 16.00 uur kun je verschillende leuke dingen doen, helemaal gratis! Kom vooral langs en misschien vind je wel hele speciale gasten in de bibliotheek …

Op de foto in een paaswereld?

Op Tweede Paasdag komt er een echt GreenScreen te staan in de bibliotheek. Hier kun je alleen of met anderen op de foto in een prachtige paaswereld. Het Greenscreen, ook wel Chroma key genoemd, is in Hollywood bedacht. Je kunt allerlei spectaculaire werelden maken, zoals een woestijnlandschap, zonder dat je er echt heen hoeft. Op de computer maak je de gekste omgevingen zonder dat je dure decors hoeft te laten maken. Hoe werkt het? Je wordt op de foto gezet voor een groen scherm. Op de computer wordt de groene kleur doorzichtig gemaakt. Hierna wordt een tweede foto geplaatst op de achtergrond. Het lijkt dan net of je in een heel andere omgeving staat! Speciaal voor Tweede Paasdag hebben wij een bijzondere paaswereld ontworpen. Als je op de foto gaat, krijg je een printje mee en kun je de foto de volgende dag op Facebook bekijken. Nieuwsgierig? Kom vooral langs!

Cadeautje van de bibliotheek

Als je in het centrum loopt is de kans groot dat je onze Paasmedewerker tegen komt! Zij deelt paaseitjes uit én een kaartje waarmee je in de bibliotheek een leuke verrassing kunt ophalen. Ook wordt er in de bibliotheek een gouden ei verstopt. Als jij de gelukkige vinder bent, dan kun je dit jaar vijf keer gratis naar een jeugdvoorstelling, samen je vriendje of vriendinnetje. Kun jij goed zoeken? Waag dan een kans op Tweede Paasdag!

Een kinderboerderij in de bibliotheek

De meest knuffelbare kleine dieren die je je maar voor kunt stellen zijn op bezoek in de bibliotheek. Kippen, kuikentjes, cavia’s, konijnen, ze komen allemaal Pasen vieren in de bieb. Medewerkers van Stad & Natuur geven je deze middag antwoord op al je dieren-vragen. En ben je klaar met knuffelen, luister dan naar de mooiste dierenverhalen of knutsel een mooi huisje voor je eigen paaskuikentje.

Paasaanbieding: eerste drie maanden gratis een e-reader abonnement

Kies op Tweede Paasdag voor een bibliotheekabonnement mét e-reader en krijg de eerste drie maanden cadeau! Deze unieke aanbieding is alleen op 17 april geldig, dus pak deze kans. Vanaf  € 4,95 extra* per maand, boven op je huidige abonnement, heb je al je eigen e-reader!

Kijk op onze website voor alle tarieven en kijk hier voor veel gestelde vragen over het e-reader abonnement.

Kom langs op 17 april tussen 12.00 en 16.00 uur! Het is gratis. We zien je graag!

tweede paasdag de nieuwe bibliotheek