Uittips voor Pasen in Almere: je verveelt je niet tijdens het paasweekend!


Het is weer bijna Pasen en dat betekent voor veel mensen een lekker paasontbijt of een brunch met familie of vrienden, al dan niet gecombineerd met de traditionele lange wandeling in de natuur. Tijdens Pasen zijn ook steeds meer winkels open en kan er naar hartenlust gewinkeld worden. Maar er is nog veel meer te doen met Pasen! Verschillende organisaties in Almere gooien hun ‘deuren’ open en verwelkomen bezoekers met leuke activiteiten. We noemen een aantal uittips voor Pasen. 

Pasen is het belangrijkste christelijke feest in het liturgische jaar, volgend op de Goede Week. Christenen vieren deze dag vanuit hun geloof dat Jezus opgestaan is uit de dood, op de derde dag na zijn kruisiging. (Bron: Wikipedia)

1. De bibliotheek

Op 2e Paasdag is bibliotheek Stad open! En op deze lentedag vind je hele speciale gasten in de bibliotheek, namelijk de knuffelbaarste kleine dieren; kippen, kuikentjes, cavia’s, konijnen, ze komen allemaal Pasen vieren in de bieb. Medewerkers van Stad & Natuur geven je deze middag antwoord op al je dieren-vragen. En ben je klaar met knuffelen? Luister dan naar de mooiste dierenverhalen of knutsel een mooi huisje voor je eigen paaskuikentje.

Paaswedstrijd
Voor kinderen t/m 12 jaar organiseren we ook een paaswedstrijd. Schrijf je mooiste paasverhaal en wie weet win jij wel die chocoladepaashaas. Bovendien mogen de winnaars een dagje meehelpen met de medewerkers van de kinderboerderij. Alle informatie over de wedstrijd vind je op de website van de nieuwe bibliotheek.

2. De Kemphaan

Op zondag eerste paasdag kunnen kinderen bij de Kemphaan op zoek gaan naar heuse gouden eieren! De kinderen mogen zes eieren zoeken die allemaal een verrassing bevatten. Onder de eieren bevinden zich ook een paar gouden eieren. Deze kunnen aan het einde van de zoektocht omgeruild worden voor leuke prijzen. Wel even aanmelden van tevoren bij de Kemphaan. Op hun website is meer informatie te vinden.

3. Boswachterij Almeerderhout

Ook bij boswachterij Almeerderhout kunnen op eerste paasdag eieren gezocht worden. Met deze speurtocht loop je een leuk parcours met verschillende opdrachten. Natuurlijk zijn er ook veel verstopte paaseieren! Dit uitje voor het hele gezin duurt ongeveer een uur. Op de website van VVV Almere zijn de details te lezen.

4. Centrum Almere Stad

Op het Stadhuisplein is er tijdens de beide paasdagen een leuke paasmarkt te bezoeken. Er zijn veel kraampjes met leuke en lekkere dingen. Op het Forum kun je optredens van de Biba Boerderij bekijken en natuurlijk zijn de winkels open! Meer informatie is te vinden op de website van Almere Centrum.

5. Veiligheidsmuseum PIT

Op beide paasdagen is Veiligheidsmuseum PIT geopend en staat het museum in het teken van de brandweer. De brandweer blust brand, maar wat doen zij nog meer? Doe de speciale tour door het museum over kunstenaar, uitvinder en generaal-brandmeester Jan van der Heijden en ga aan boord van de historische blusboot Jan van der Heyde II. Voor kinderen is er een leuke brandweerspeurtocht. Verkleed je als de brandweer, speur naar de brandweerobjecten in het museum en ontdek wat de brandweer allemaal doet.

Kortom, vervelen tijdens Pasen? Onmogelijk in Almere! Wij wensen je een zonnig en gezellig paasweekend en wellicht zien we je 2e paasdag in onze bibliotheek.