Vaderdag: 5 boeken om samen met papa te lezen


Zondag 21 juni is het weer Vaderdag, dé dag om met papa op de bank of in bed te kruipen en samen boekjes te lezen. En dan is het nóg leuker als het boekjes zijn die over papa’s gaan toch? Daarom zochten wij er vijf uit onze collectie die perfect zijn voor Vaderdag. Kijk je mee of je ze al kent? 

Natuurlijk wordt het feest compleet met een lekker ontbijtje, verse koffie en misschien nog een leuk cadeautje? Je kunt ook alle boeken in huis halen en gewoon elke avond voor het slapen gaan er samen eentje kiezen en lezen. Behalve deze vijf zijn er nog veel meer boeken in de bibliotheek te vinden over lieve, leuk, grappige, stoere en gekke papa’s. Ga volgende keer als je in de bieb bent, maar eens op zoek. Als het niet lukt, is er altijd iemand die je kan helpen.

Vaderdag: vijf boeken om samen met papa te lezen

Vaderdag_ 5 boeken om met papa te lezen

Net als jij | Jane Chapman
Piccola is de kleinste mammoet van de kudde. Ze kan niet wachten tot ze net zo groot en sterk zal zijn als haar vader. Op een dag neemt papa haar mee op een lange wandeling naar een bijzondere boom, die alle mammoeten uit de kudde hebben bezocht. Groot prentenboek met sfeervolle, warme kleurenillustraties. Vanaf ca. 4 jaar.

Mijn papa is de beste | Katja Reider
Papa Beer en Kleine Beer zijn samen op pad. Als Kleine Beer struikelt en zich bezeert, troost zijn papa hem en zorgt hij dat de pijn verdwijnt. Dan stapt papa op een scherpe steen. Gelukkig weet Kleine Beer precies wat hij moet doen! Vierkant hardkartonnen prentenboek met kleurrijke tekeningen. Vanaf ca. 2 jaar.

Cool! Ik kook met papa | Nathalie Valmary
Recepten, die je samen met je vader (of moeder) kunt maken, worden stapsgewijs uitgelegd. Met veel, ook paginagrote, kleurenfoto’s. Vanaf ca. 10 jaar.

Mijn papa is… beestachtig lief! | Dianne Hofmeyr,
Een meisje (ik-figuur) vertelt over haar papa met wie ze altijd wilde spelletjes doet. Soms is hij een grote beer, soms een stoute krokodil, of een stampend monster. Maar aan het eind van de dag is hij gelukkig gewoon haar papa. Prentenboek met kleurrijke illustraties vol beweging. Vanaf ca. 4 jaar.

Hoera! Wij worden papa!!! | Elsbeth de Jager
De beren Jonas en Bram zijn gelukkig getrouwd, maar ze willen graag een berenkind om voor te zorgen. Maar waar kunnen ze zo’n kindje vinden? Prentvertelling met paginagrote kleurenillustraties over twee papa’s die een kindje willen. Vanaf ca. 4 jaar.

Welke van deze vijf boeken om samen met papa te lezen vind je het allerleukst? En ga je die dan samen met je vader lezen op Vaderdag? We zijn benieuwd!