VakantieBieb: het zomercadeautje van je bibliotheek


Lekker lezen in de vakantie? Met de VakantieBieb neem je ruim zestig e-books overal mee naartoe. Dat scheelt weer boeken sjouwen. Van 1 juli tot en met 31 augustus kun je de app dowloaden en de boeken lezen die in de VakantieBieb staan. Zowel de app als het lenen is gratis, zelfs als je geen lid bent van de bibliotheek bent. En er is voor ieder wat wils! Welke boeken er in de VakantieBieb staan? Ik licht er een paar uit.

Het meisje uit de trein

Polen, 1944. Op een donkere nacht wordt ergens in een bos het broodmagere meisje Gretl gevonden. Ze wordt opgenomen in het straatarme gezin van Jakob Kowalsky. Gaandeweg komt Gretl tot rust en raken haar afschuwelijke herinneringen op de achtergrond. Dan is de oorlog voorbij. Jakob blijft in Polen, maar Gretl wordt geadopteerd door een gezin in Zuid-Afrika. Ze vindt er een thuis en is er gelukkig in de warme Afrikaanse zon. Maar ‘s nachts, in het koude donker, zijn er de nachtmerries …

Joehoe! Ik wil een koe!

Alleen de titel is al leuk! Laura is gek op koeien en droomt van een eigen koe. Volgens haar ouders is een koe geen huisdier. Het mag niet. Maar Laura geeft niet op. Een koe op het balkon kan best en is soms zelfs reuzehandig. Voor kinderen tussen zes en negen jaar.

Escape Room

Een spannend boek van Maren Stoffels voor lezers van 15 jaar en ouder. Vier vrienden geven zich op voor een Escape Room. In dit spel moeten ze binnen zestig minuten zien te ontsnappen uit een kamer. Maar wat gebeurt er als de persoon die hen opsluit helemaal niet van plan is hen te laten gaan? Een van de jongeren is het doelwit. Maar wie? Wil je ook eens uit een escape room ontsnappen? Probeer dan eens onze Hackerroom! Een escape room in de nieuwe bibliotheek!

Moord in de Oriënt Expres

Het wereldberoemde boek van Agatha Christie. Als Hercule Poirot vanuit Istanbul met de Oriënt-Expres naar Engeland terugkeert, verwacht hij een rustige reis. Maar rond middernacht strandt de trein in de sneeuw en de volgende ochtend blijkt één van de passagiers op een gruwelijke manier te zijn vermoord. Poirot vindt bij het ondervragen van zijn medepassagiers zo veel tegenstrijdige aanwijzingen, dat hij al gauw vermoedt dat dit de meest wonderlijke moordzaak uit zijn carrière zal worden. Voor degenen die dit boek nog niet gelezen of het nog eens opnieuw willen lezen!

Maak kans op een iPad mini!

De VakantieBieb heeft dus boeken voor iedereen en in verschillende genres. En ze hebben ook nog eens een leuke wedstrijd! Ben je tussen de 6 en 12 jaar en wil je kans maken op een iPad mini? Laat dan weten wat je lievelingsboek uit de VakantieBieb is. Vertel ook waarom dit jouw favoriet is! Lees hier hoe je mee kunt doen!

Welk boek uit de VakantieBieb ga jij sowieso lezen? We zijn benieuwd!