Gratis online cursussen van de bibliotheek!


Boeken lenen, werken, studeren, lekker een tijdschrift lezen, naar muziek luisteren of een film kijken. Het kan allemaal in de bibliotheek. Maar wist je ook dat de bibliotheek een groot aanbod van gratis(!) online cursussen heeft? Vanaf 1 februari zijn er maar liefst 41 cursussen beschikbaar. Als bonus is er bovendien elke maand een nieuwe ‘cursus van de maand’ beschikbaar. Elk jaar kun je als bibliotheeklid twee gratis online cursussen volgen. Handig en leuk toch? We lichten er een paar uit.

Digitale fotografie

Haal jij het maximale uit je digitale camera? Na de cursus Digitale Fotografie weet je precies hoe je de mooiste foto’s maakt. Van compositie tot belichting. Van portretten tot natuurfoto’s. Je leert werken als een professionele fotograaf. Zo leg je alle speciale momenten in je leven voortaan nóg mooier vast.

Breinleren

Informatie beter onthouden: hoe doe je dat? De eerste stap is om de informatie in grote lijnen te begrijpen. Ook kun je informatie visualiseren. In totaal zijn er vier manieren om goed te kunnen onthouden. In deze online cursus sta je stil bij elke methode, zodat je informatie sneller weet op te slaan. Handig. Of je nu een studie volgt, een drukke baan hebt of leraar bent.

Omgaan met stress

De 24-uurs economie draait volop! Een baan combineren met een gezin; dat levert toch al gauw stress op. Door stress vergeet je afspraken. Of heb je steeds het gevoel dat er een knoop in je maag zit. Met deze online cursus Omgaan met stress leer je beter ontspannen. Je krijgt inzicht in je eigen stress-signalen. We geven je oefeningen om te ontspannen. Een informatieve cursus voor meer balans in je leven.

Puberbrein

Ik heb inmiddels geleerd dat je eigenlijk geen ‘puber’ mag zeggen, maar ‘tiener’. Mijn dochter heeft in ieder geval een behoorlijke hekel aan het woord. Tiener it is! Maar de term ‘puber’ geeft wel duidelijk aan waar we mee te maken hebben. Wist je dat de hersenen van jongeren anders werken dan die van volwassenen? Dat verklaart voor een groot deel het pubergedrag. Van wisselende emoties tot de drang om te experimenteren. Deze online cursus laat je zien wat er zich allemaal afspeelt in het puberbrein en hoe je daarmee om kunt gaan. Je krijgt een beter begrip van jongeren tussen hun 10e en 25e levensjaar.

Gitaar leren spelen?

Heeft gitaar leren spelen altijd al op je lijstje gestaan? Ook daar is een online cursus voor! Je leert meteen het muziekschrift en je ontdekt hoe je songs met gitaar kunt begeleiden. Moeilijk? Dat valt mee, want elke stap wordt duidelijk uitgelegd met video, plaatjes of geluid.

Haal meer uit je iPad!

Hoe werken apps? En hoe schrijf je met de iPad? Deze cursus leert je aan de hand van duidelijke filmpjes de belangrijkste functies van de iPad. Na de cursus Haal meer uit je iPad heeft de iPad geen geheimen meer voor jou.

Naast deze uitgelichte online cursussen is er nog flink meer te leren! Wat dacht je van Spaans of Italiaans? Of foutloos Nederlands leren schrijven? Alle cursussen zijn hier terug te vinden. Veel leerplezier!