Vijf alternatieve kerstnummers


Kerst is zonder twijfel echt mijn favoriete tijd van het jaar. Overal glitters, gezelligheid en goed eten: wat wil een mens nog meer? Nou, wat ik nog wel wil is een keer iets anders op de radio dan de eeuwige kersthits van Mariah Carey en Wham!. Gelukkig is er keuze genoeg. Bij deze mijn favoriete alternatieve kerstnummers!

Bert & Ernie – Ik Ben Een Kerstbal

Mijn decembermaand is niet compleet zonder de cd ‘Kerstfeest met Bert & Ernie’. Ik mag de Sesamstraatleeftijd dan redelijk ontgroeid zijn, hier kan ik nog steeds ontzettend van genieten! Hard meezingen terwijl je de kerstboom optuigt of opruimt … Prima!

Bing Crosby – The Secret Of Christmas

Mijn absolute kerstmuziekheld is Bing Crosby. Ik kan ook de rest van het jaar zijn stem niet horen zonder meteen zijn hoofd met kerstmuts erop voor me te zien. Hij heeft ook voor ieder wat wils. Heb je het bijvoorbeeld niet zo op de kou? Luister dan naar Mele Kalikimaka, een zomers kerstliedje (ja echt). Mijn lievelingsliedje van deze meneer is ‘The Secret Of Christmas’, een prachtig liedje met een minstens net zo mooie boodschap. Want: it’s not the things you do a Christmas time, it’s the Christmas things you do, all year through.

Hurts – All I Want For Christmas Is New Years Day

Ik mag dan een Kerst-o-fiel zijn, niet iedereen is gek op de feestdagen. Daarover zingt Hurts in dit liedje: het enige dat zij voor Kerst willen, is het nieuwe jaar. Een nieuw jaar, nieuwe kansen en alle mogelijkheden liggen weer open. Op naar een mooi 2018!

All Time Low – Fool’s Holiday

Poppunk is misschien niet het eerste genre dat je associeert met Kerst. Toch vind je daar ook een heleboel leuke, alternatieve kerstliedjes. All Time Low heeft een paar jaar terug het misschien niet zo heel vriendelijke ‘Merry Christmas, Kiss My Ass‘ uitgebracht, maar konden het niet laten om ook het wat vriendelijkere ‘Fool’s Holiday’ online te zetten.

Tom Fletcher – Afraid Of Heights

In heel Engeland ga je niemand vinden die zo gek op Kerst is als Tom Fletcher. De zanger van McFly is druk bezig om solo wat liedjes uit te brengen en heeft nu zelfs een kerstmusical gemaakt en geschreven. Een van de liedjes daarvan heeft hij ook met een clip online gezet. Het glazuur springt misschien nog net niet van je tanden af, maar zeg nou zelf: kerstiger dan dit wordt het niet toch?!