Vijf dingen om te doen tijdens de Internationale dag van het Bier


Het is de eerste vrijdag van augustus: voor velen ook wel de mooiste dag van het jaar. Het is namelijk de Internationale dag van het Bier! Een speciale dag waarop iedereen aardige hoeveelheden goudgeel godenvocht mag nuttigen en iedereen net wat meer stilstaat bij het verbindende element dat dit drankje met zich meebrengt. Hieronder vijf dingen die je kunt doen op deze bijzondere dag.

1. Een bierproeverij bezoeken.

Verschillende partijen bieden heerlijke proeverijen aan. Mocht je in Almere zijn, dan adviseer ik je om echt eens langs te gaan bij de Bierfabriek. Veel toepasselijker dan dit gaan we het vandaag niet krijgen. In de bierproeverij kun je hun zelfgebrouwen biertjes proeven en genieten van een knusse en losse sfeer.

2. Onbekend speciaalbier drinken.

Trek in plaats van een simpele Heineken, Hertog Jan of Grolsch eens een ander biertje open. Verken het terrein van speciaalbiertjes, hier zitten namelijk heerlijke drankjes tussen. Probeer eens een Affligem Tripple of een Texelse Skuumkop.

3. Bedankjes uitdelen aan alle horecamedewerkers

black-and-white-alcohol-bar-barkeeperEen biertje nuttigen is de normaalste zaak van de wereld, maar er zijn vele handjes nodig om dat drankje bij jou op tafel te krijgen. Sta daarom vandaag even stil bij al de mensen die dit mogelijk hebben gemaakt en bedank ze. Bedank de barman, de barvrouw, de brouwer, de vrachtwagenchauffeur en nog veel meer.

4. Geef een onbekende een gouden rakker

Geluk zit in een klein hoekje. Bestel daarom op de dag van het bier een extra biertje en geef deze aan een onbekende. Alleen al de reactie van het onverwachte geluksmomentje zal het al waard zijn. Vertel hem of haar vervolgens om hetzelfde te doen voor een ander en maak er zo met zijn allen een speciale dag van. Spread the word en veel plezier!

5. Geniet, maar drink met maten

Een bekende slogan en nog nooit minder waar geweest dan nu. Alleen drinken kan, maar dat is natuurlijk half niet zo gezellig als drinken met maten. Stuur een berichtje in dat grote groepsgesprek of nodig iedereen persoonlijk uit om gezellig een biertje te doen en een van de andere bovenstaande punten uit te voeren.

Kleine disclaimer, mocht ik met dit blog een gezellige avond in gang hebben gezet, dan ben je als lezer zelf verantwoordelijk voor het kennen van jouw eigen grenzen. Drink met maten – vrienden -, maar drink zeker niet te veel. Geniet van de mooiste dag van het jaar!