Virtual reality is hier, ook voor jou!

Op dit moment wordt virtual reality vooral gebruikt in gaming. Je kan werelden betreden die zo echt lijken, dat je er helemaal in opgaat. Zo’n virtual reality bril zorgt ervoor dat je niets anders ziet dan het beeld dat wordt geprojecteerd. Dit werkt door voor elk oog een identiek beeld te projecteren. Door deze beelden op elkaar af te stemmen, lijkt de gebruiker zich daadwerkelijk ergens anders te bevinden.

Een unieke ervaring, die kan variëren van het overleven van een zombie apocalyps, tot het bakken van burgers in een restaurant. Het is maar net waar je voorkeur ligt, er kan erg veel met virtual reality. Al raad ik wel aan om heel goed na te denken voordat je besluit jezelf te begeven in een donkere grot waar enge wezens plotseling pal voor je neus staan.

De HTC Vive en de Occulus rift zijn de eerste brillen die door consumenten gekocht kunnen worden. Ze bieden de mogelijkheid gebruikers echt te laten geloven dat zij niet meer in de woonkamer staan. Veel gamers hebben onderhand al zo’n bril, al laat de Occulus rift, die al sinds 6 Januari te reserveren is, nog steeds op zich wachten.

Verder dan gaming?

Een virtual reality bril zal altijd een gaming element met zich meedragen, tenslotte is hetgeen wat je door de bril ziet niet de werkelijkheid, maar bijvoorbeeld een hoop pixels. Maar dit zou niet te hoeven betekenen dat virtual reality brillen alleen ingezet kunnen worden om games mee te spelen. Zou het niet ontzettend cool zijn om virtual reality in te zetten om ons dagelijks bestaan nog leuker te maken? Wat dacht je van een virtual reality omgeving waarin je boeken kan vinden van een bibliotheek? Of hebben we überhaupt al eens stilgestaan bij de unieke mogelijkheden die virtual reality bied voor het lezen van boeken?

 

  • Blu-ray, Film
  • Blu-ray, Film
  • Dvd, Film