Voorlezen? Doe het fantasierijk!


Dat voorlezen belangrijk is voor de taalontwikkeling van kinderen, dat weten we toch allemaal? Recent onderzoek toont echter aan dat dit bij heel veel ouders niet bekend is. Met de nieuwe landelijke campagne FANTASIERIJK worden jonge ouders gewezen op de voordelen die de bibliotheek biedt als het gaat om de taalontwikkeling van hun kinderen.

voorlezen

Voorlezen lastig?

Het is ook best lastig om te beginnen met voorlezen. Want op welke leeftijd kun je het beste beginnen? En welke boeken kies je? Bij de bibliotheek zijn er experts die advies kunnen geven welk boek het meest geschikt is voor jouw kind. Ook organiseert de bibliotheek regelmatig voorleesactiviteiten kunnen alle kinderen gratis lid worden. De campagne FANTASIERIJK laat weten dat het nooit te vroeg is om kinderen voor te lezen. Voorlezen geeft je kind een voorsprong geeft én je kunt bij de bibliotheek terecht voor advies.

Tips, tips en nog eens tips!

Kijk op de website Fantasierijk. Hier vind je leuke blogs over voorlezen, met veel tips. Zo kun je lezen hoe vaste voorleesrituelen de nachtrust van je kind kunnen bevorderen. Een verhaaltje voorlezen is een gezellige, maar ook een efficiënte afsluiter van de dag. Nieuwsgierig naar het slaapverwekkendste boek aller tijden? Binnen tien minuten krijg je je kind onder zeil! Lees ook de 6 voordelen van voorlezen aan baby’s en de meest gemaakte voorleesfout. Ben je benieuwd naar kinderboeken met een levensles? Kijk hier dan voor inspirerende tips voor boeken met wijze woorden.

In het blog van voorleesexpert Stephanie de Kruif lees je hoe je nooit meer met je mond vol tanden staat als je kind moeilijke vragen stelt. ‘Ga jij ook dood?’ ‘Waarom heeft Pien twee papa’s?’ Boeken helpen je antwoorden te geven op vragen die soms lastig te beantwoorden zijn. In dit blog vind je tips voor themaboeken voor kinderen.

Op de website van de nieuwe bibliotheek vind je nog meer inspiratie en de nieuwste voorleesboeken. Wil je meer weten? Kom langs bij de bibliotheek!

Voorlezen