Waargebeurd is altijd beter

Als je aan jongeren vraagt wat ze graag willen lezen, krijg je vaak het antwoord: het moet een waargebeurd verhaal zijn.

Hoewel er veel boeken in de categorie ‘waargebeurd’ vallen, is het vaak lastig juist die waargebeurde verhalen te vinden die goed aansluiten bij de belevingswereld van deze groep lezers. In de Young Adult ‘Slash’ wordt in elk boek een bijzonder verhaal verteld. Een bekende schrijver werkt samen met een jongere die het verhaal echt heeft meegemaakt. Er wordt verteld over: ADHD, verliefdheid, vluchtelingen en eetstoornissen. Een aantal verhalen uit deze serie is nu ook als e-book te lezen:

 • De gelukvinder
  Hamayun vertelt over de stad waar hij geboren is: Kabul. Maar ook over de vlucht met zijn familie naar Nederland. Hij vertelt over zijn verwarring en onzekerheid. Mag hij in Nederland blijven?
 • Hou van mij
  Monisha moet haar moeder ineens delen met een nieuwe stiefvader en twee stiefzusjes. Uiteindelijk kiest haar moeder voor haar nieuwe gezin. Hierdoor gaat Monisha op zoek naar liefde waar ze het kan vinden.
 • Als niemand kijkt
  Julia begint al jong aan ballet. Ze mag naar de academie, maar dat is keihard werken. Toch krijgt ze te horen dat ze beter haar best moet doen. Ze moet beslissen: stoppen of doorgaan?
 • Latino King
  Castel belandt al jong in de meest beruchte gevangenis van het Caribisch gebied. In de gevangenis moet hij vechten om te overleven.
 • Korte lontjes
  Sabine heeft ADHD. Op zich al lastig genoeg. Maar haar vader heeft ook last van een oorlogstrauma. Hij wordt om kleinste dingen heel erg boos. Ze zoekt een plek met mensen die haar begrijpen.
 • Ik ben Alice
  Alice zat drie jaar geleden nog in haar examenjaar. Ging naar feestjes, maar ondertussen werd ze steeds dunner. Even dreigt ze opgenomen te moeten worden. Alice besluit om voor zichzelf vechten. In dit boek vertelt zij haar verhaal.
 • Miss Dakloos
  Ama wordt jarenlang door haar stiefvader mishandelt. Uiteindelijk loopt ze weg van huis en doet aangifte. Ze verlaat haar geheime logeeradres wanneer ze vermoedt dat haar stiefvader haar op het spoor is. Daardoor moet ze op straat zien te overleven.
 • Showbizzkiss
  Maarten is 13 jaar en krijgt de hoofdrol in de musical Pinokkio. Hij krijgt te maken met jaloerse medeleerlingen, geen nieuwe rollen kunnen krijgen, maar ook met zijn verliefdheid op Charlotte. Zal het allemaal goed komen?

Klik hier voor meer informatie over het lenen van e-books.

slash