Walk & Talk: dé netwerkbijeenkomst voor werkzoekenden!


Ben je actief op zoek naar een baan? Daar kun je soms wel wat hulp bij gebruiken! De nieuwe bibliotheek organiseert elke eerste dinsdag van de maand in bibliotheek Stad een Walk & Talk-bijeenkomst voor werkzoekenden. Een plek waar je ervaringen met elkaar kunt uitwisselen. Op dinsdag 3 april van 10.00 – 12.00 uur is de volgende netwerkbijeenkomst.

Gratis netwerken

Walk & Talk? Is een gratis netwerkbijeenkomst voor iedereen die op zoek is naar (ander) werk. Een inspirerende koffiepauze voor werkzoekenden om andere werkzoekenden te ontmoeten en ervaringen uit te wisselen. Én waar een gastspreker elke bijeenkomst een specifiek thema belicht. De manier waarop je werk zoekt is namelijk erg veranderd. Dat zorgt bij elke werkzoekende voor veel vragen, zoals: wat heb je aan LinkedIn, hoe kun je netwerken, hoe haal je meer uit je cv, hoe ga je om met teleurstellingen en wat is personal branding?

Inspirerende sprekers

Iedere maand is er een professionele spreker aanwezig die praktische informatie geeft over verschillende onderwerpen. Op dinsdag 3 april hebben wij als gastspreker Sabine van Stek. Sabine werkt in de nieuwe bibliotheek als accountmanager voor ZEPservice. Daarnaast werkt zij voor haar bedrijf Humanvalue en voor haar blog Pukster. “Zichtbaar zijn voor potentiële werkgevers kan tegenwoordig op zoveel manieren, maak daar gebruik van en laat zien wat jouw expertise is en wat jou onderscheid van andere. Benut die tijd ‘tussen twee banen’ ook: schrijf open sollicitaties, verhuur jezelf als expert, start een blog, zet je hobby om in geld. Wees creatief!” Aldus Sabine.
Sabine gaat dieper in op hoe je social media kunt inzetten om je zichtbaarheid te vergroten. Ook zij heeft te maken gehad met een periode zonder baan vanwege een faillissement. Hoe ze destijds aan die nieuwe baan kwam? Dat vertelt ze je graag. Ook haar eigen ervaringen als zzp’er zal ze met je delen. Ontdek op deze dag hoe jij als professional gezien en gevonden kunt worden door je toekomstige werkgevers of opdrachtgevers.

Laagdrempelig

De nieuwe bibliotheek biedt met Walk & Talk werkzoekenden de mogelijkheid elkaar op een héle laagdrempelige manier te ontmoeten. Deze bijeenkomsten zijn elke eerste dinsdag van maand van 10.00 tot 12.00 uur in het nieuwe lokaal op de 4e etage in bibliotheek Stad. Tijdens deze bijeenkomsten kun je ervaringen met elkaar delen, contacten leggen en tips en suggesties krijgen die je helpen in je zoektocht naar een geschikte baan.

Gratis toegankelijk

Ben je getriggerd? Kom gerust naar onze netwerkbijeenkomst! Deelname aan Walk & Talk is, net als de koffie en thee, gratis (met een toegangskaartje). Ook heel handig om te weten: voor het UWV geldt deelname aan deze bijeenkomst als een sollicitatie! Lijkt het je leuk om de zevende Walk & Talk in Almere mee te maken? Je bent van harte welkom! Wil je meer weten over Walk & Talk? Stuur dan een e-mail naar [email protected] of kijk eens op de website van De Levende Sollicitatiegids. Klik hier voor je gratis kaartje.