Walk & Talk: een succesvolle werkgeversbenadering!

Ben je actief op zoek naar een baan? Daar kun je soms wel wat hulp bij gebruiken. De nieuwe bibliotheek organiseert elke eerste dinsdag van de maand in bibliotheek Stad een Walk & Talk-bijeenkomst voor werkzoekenden. Een plek waar je ervaringen met elkaar kunt uitwisselen. Op dinsdag 6 maart van 10.00 – 12.00 uur is de volgende netwerkbijeenkomst. Onderwerp dit keer: een succesvolle werkgeversbenadering. We besteden aandacht aan hoe je op een positieve manier op kunt treden in gesprekken met werkgevers.

Gratis netwerken

Walk & Talk Is een gratis netwerkbijeenkomst voor iedereen die op zoek is naar (ander) werk. Een inspirerende koffiepauze voor werkzoekenden om andere werkzoekenden te ontmoeten en ervaringen uit te wisselen. Én waar een gastspreker elke bijeenkomst een specifiek thema belicht. De manier waarop je werk zoekt is namelijk erg veranderd. Dat zorgt bij elke werkzoekende voor veel vragen, zoals: wat heb je aan LinkedIn, hoe kun je netwerken, hoe haal je meer uit je cv, hoe ga je om met teleurstellingen en wat is personal branding?

Laagdrempelig

De nieuwe bibliotheek biedt met Walk & Talk werkzoekenden de mogelijkheid elkaar op een héle laagdrempelige manier te ontmoeten. Deze bijeenkomsten zijn elke eerste dinsdag van maand van 10.00 tot 12.00 uur in het nieuwe lokaal op de 4e etage in bibliotheek Stad. Tijdens deze bijeenkomsten kun je ervaringen met elkaar delen, contacten leggen en tips en suggesties krijgen die je helpen in je zoektocht naar een geschikte baan.

Inspirerende sprekers

Ook is er elke maand een professionele spreker aanwezig die praktische informatie geeft over verschillende onderwerpen. Op dinsdag 6 maart hebben wij twee gastsprekers: Floris Drost, Accountmanager Team Werk en Robert Rotschafer, Adviseur Werkgeversdiensten. Zij richten zich op wat bepaalt het succes bepaalt van de werkgeversbenadering. Wat zijn de do’s en de dont’s hierbij? Zij reiken je op een praktische manier methoden en technieken aan waarmee jij nog succesvoller aan de slag kunt gaan. Je wordt je bewust gemaakt van je eigen Unique Selling Points! Je krijgt tips en tools aangereikt van methoden en technieken om op een persoonlijke en overtuigende wijze de werkgevers te benaderen!  Ben je getriggerd? Kom gerust naar onze netwerkbijeenkomst!

Deelname aan Walk & Talk is, net als de koffie en thee, gratis. En ook heel handig om te weten: voor het UWV geldt deelname aan deze bijeenkomst als een sollicitatie! Lijkt het je leuk om de vijfde speciale Walk & Talk in Almere mee te maken? Je bent van harte welkom! Wil je meer weten over Walk & Talk? Stuur dan een e-mail naar walkentalk@denieuwebibliotheek.nl of kijk eens op de website van De Levende Sollicitatiegids.

Waar: bibliotheek Stad, het nieuwe lokaal (4e etage).
Wanneer: elke eerste dinsdag van de maand van 10.00 – 12.00 uur.
Gratis, op vertoon van een toegangskaartje. Kaartjes zijn hier te krijgen.
Deelname aan een Walk&Talk bijeenkomst geldt voor het UWV als een sollicitatie.