Walk & Talk: weet jij écht wie je bent?

Ben je actief op zoek naar een baan? Daar kun je soms wel wat hulp bij gebruiken. De nieuwe bibliotheek organiseert elke eerste dinsdag van de maand in bibliotheek Stad een Walk & Talk-bijeenkomst voor werkzoekenden. Een plek waar je ervaringen met elkaar kunt uitwisselen. Op dinsdag 6 februari van 10.00 – 12.00 uur is de volgende netwerkbijeenkomst.

Gratis netwerken

Walk & Talk? is een gratis netwerkbijeenkomst voor iedereen die op zoek is naar (ander) werk. Een inspirerende koffiepauze voor werkzoekenden om andere werkzoekenden te ontmoeten en ervaringen uit te wisselen. Én waar een gastspreker elke bijeenkomst een specifiek thema belicht. De manier waarop je werk zoekt is namelijk erg veranderd. Dat zorgt bij elke werkzoekende voor veel vragen, zoals: wat heb je aan LinkedIn, hoe kun je netwerken, hoe haal je meer uit je cv, hoe ga je om met teleurstellingen  en wat is personal branding?

Laagdrempelig

De nieuwe bibliotheek biedt met Walk & Talk werkzoekenden de mogelijkheid elkaar op een héle laagdrempelige manier te ontmoeten. Deze bijeenkomsten zijn elke eerste dinsdag van maand van 10.00 tot 12.00 uur in het nieuwe lokaal op de 4e etage in bibliotheek Stad. Tijdens deze bijeenkomsten kun je ervaringen met elkaar delen, contacten leggen en tips en suggesties krijgen die je helpen in je zoektocht naar een geschikte baan.

Inspirerende sprekers

Ook is er elke maand een professionele spreker aanwezig die praktische informatie geeft over verschillende onderwerpen. Op dinsdag 6 februari hebben wij als gastspreker Myriam Wanders – Wieringa van Woman in Change. Zij richt zich op persoonlijke ontwikkeling met de focus op de Ik. Het thema is Eens diep nadenken over wie je bent voordat een crisis toeslaat, loont voor jezelf, omdat het burn-out en teleurstelling helpt voorkomen. De meeste banenzoekers die er niet in slagen hun droombaan te vinden, falen niet omdat ze te weinig informatie over de arbeidsmarkt hebben, maar omdat ze te weinig informatie over zichzelf hebben.

Wat voor mens ben ik?

Om te weten wat je echt wilt, is het nodig je eigen identiteit te kennen. Andersom helpt weten wat je wilt ook om een duidelijker beeld te hebben over ‘wie ben ik nou eigenlijk?’. Als je jezelf kent, kun je keuzes maken die écht bij je passen. Werkgevers hebben een voorkeur voor werknemers die zichzelf kennen. Functies veranderen sneller, benodigde competenties ook.

Ben je getriggerd? Kom gerust naar onze netwerkbijeenkomst!

Deelname aan Walk & Talk is, net als de koffie en thee, gratis. En ook heel handig om te weten: voor het UWV geldt deelname aan deze bijeenkomst als een sollicitatie! Lijkt het je leuk om de vierde speciale Walk & Talk in Almere mee te maken? Je bent van harte welkom! Wil je meer weten over Walk & Talk? Stuur dan een e-mail naar walkentalk@denieuwebibliotheek.nl of kijk eens op de website van De Levende Sollicitatiegids.