Walk & Talk: doe jij al aan videosolliciteren?


Ben je actief op zoek naar een baan? Daar kun je soms wel wat hulp bij gebruiken. Sinds oktober organiseert de nieuwe bibliotheek elke eerste dinsdag van de maand in bibliotheek Stad een Walk & Talk bijeenkomst voor werkzoekenden. Een plek waar je ervaringen met elkaar kunt uitwisselen. Op dinsdag 2 januari van 10.00 – 12.00 uur volgt de vierde netwerkbijeenkomst.

Gratis netwerken

Wat is Walk & Talk? Het is een gratis netwerkbijeenkomst voor iedereen die op zoek is naar (ander) werk. Een inspirerende koffiepauze voor werkzoekenden om andere werkzoekenden te ontmoeten en ervaringen uit te wisselen. Én waar een gastspreker elke bijeenkomst een specifiek thema belicht. De manier waarop je werk zoekt is namelijk erg veranderd. Dat zorgt bij elke werkzoekende voor veel vragen, zoals: wat heb je aan LinkedIn, hoe kun je netwerken, hoe haal je meer uit je cv en wat is personal branding?

Laagdrempelig

De nieuwe bibliotheek biedt met Walk & Talk werkzoekenden de mogelijkheid om elkaar op een héle laagdrempelige manier te ontmoeten. Deze bijeenkomsten zijn elke eerste dinsdag van maand van 10.00 tot 12.00 uur in het nieuwe lokaal op de 4e etage in bibliotheek Stad. Tijdens deze bijeenkomsten kun je ervaringen met elkaar delen, contacten leggen en tips en suggesties krijgen die je helpen in je zoektocht naar een geschikte baan.

Inspirerende sprekers

Ook is er elke maand een professionele spreker aanwezig die praktische informatie geeft over verschillende onderwerpen. Op dinsdag 2 januari hebben wij een zeer interessante gastspreker, nl. Demelza Tas. Zij is werkzaam als recruiter bij Young Capital Almere en heeft veel ervaring opgedaan in het geven van sollicitatietrainingen, coaching en personal branding, videosollicitaties etc. In haar huidige baan ondersteunt zij werkzoekenden op verschillende manieren om de juiste baan te veroveren. Young Capital biedt ondersteuning aan werkzoekenden in alle leeftijden!

Demelza Tas: “Mijn presentatie gaat voornamelijk over hoe jij jezelf het beste kan presenteren bij een (potentiële) werkgever! Hierbij ga ik in op de algehele voorbereiding richting solliciteren met daarbij ook hoe je een videopresentatie kunt maken, op welke manier je die video in kunt zetten en op welke manier jij je het beste kunt presenteren in een video. Waar letten werkgevers op, hoe gaat de voorselectie en in welke gevallen gebruik je nu juist wel of geen video?

Waarom videosolliciteren?

 • Video als preselectie wordt steeds vaker ingezet door veel werkgevers
 • Je hebt een grote voorsprong op andere kandidaten
 • Dat je puur op basis van je video al door bent en dat je cv er niet toe doet.
 • Heb je een andere opleiding en ervaring dan gevraagd wordt, dan is dit voor jou de ultieme kans om je talent en enthousiasme te laten zien!
 • Een videosolliciatatie is vooral belangrijk voor functies waar het contact met de klant een belangrijke rol speelt zoals in de verkoop, bij de klantenservicebalie of in de logistiek!
 • In een video kun je meteen laten zien hoe goed je communicatieve vaardigheden zijn en hoe enthousiast je over de functie bent.

Voordelen werkgever

 • Steeds vaker vragen werkgevers om een videosollicitatie
 • Het is veel leuker om video’s te bekijken, dan om tientallen brieven van hetzelfde soort te lezen
 • Als werkgever krijg je meteen een goede indruk van de sollicitant

 Voordelen werknemer

 • Jij vertelt wie je bent, wat je kunt en welk bedrijf bij jou past in plaats van dat jij dit schrijft in je cv.
 • Jij laat in 90 seconden de beste kant van je zien en waarom jij de geschikte persoon bent voor die baan!
 • Je kunt een veel dynamischer beeld van jezelf neerzetten.

Ben je getriggerd? Kom gerust naar onze vierde netwerkbijeenkomst!

Deelname aan Walk & Talk is, net als de koffie en thee, gratis. En ook heel handig om te weten: voor het UWV geldt deelname aan deze bijeenkomst als een sollicitatie! Lijkt het je leuk om de vierde speciale Walk&Talk in Almere mee te maken? Je bent van harte welkom! Wil je meer weten over Walk & Talk? Stuur dan een e-mail naar mailto:walkentalk@denieuwebibliotheek.nl of kijk eens op de website van De Levende Sollicitatiegids.