Walk&Talk: dé gratis netwerkbijeenkomst voor werkzoekenden


Ben je actief op zoek naar een baan? Daar kun je soms wel wat hulp bij gebruiken. Sinds oktober organiseert de nieuwe bibliotheek elke eerste dinsdag van de maand een Walk&Talk bijeenkomst voor werkzoekenden in bibliotheek Stad. Een plek waar je ervaringen met elkaar kunt uitwisselen. Op dinsdag 5 december van 10.00 – 12.00 uur volgt de derde succesvolle netwerkbijeenkomst.

Gratis netwerken

Wat is Walk&Talk? Het is een gratis netwerkbijeenkomst voor iedereen die op zoek is naar (ander) werk. Een inspirerende koffiepauze voor werkzoekenden om andere werkzoekenden te ontmoeten en ervaringen uit te wisselen. Én waar een gastspreker elke bijeenkomst een specifiek thema belicht. De manier waarop je werk zoekt is namelijk erg veranderd. Dat zorgt bij elke werkzoekende voor veel vragen. Zoals: wat heb je aan LinkedIn, hoe kun je netwerken, hoe haal je meer uit je cv, wat is personal branding?

Laagdrempelig

De nieuwe bibliotheek biedt met Walk & Talk werkzoekenden de mogelijkheid om elkaar op een héle laagdrempelige manier te ontmoeten. Deze bijeenkomsten zijn elke eerste dinsdag van maand van 10.00 tot 12.00 uur in het nieuwe lokaal op de 4e etage in bibliotheek Stad. Tijdens deze bijeenkomsten kun je ervaringen met elkaar delen, contacten leggen en tips en suggesties krijgen die je helpen in je zoektocht naar een geschikte baan.

Inspirerende spreker

Ook is er elke maand een spreker aanwezig die praktische informatie geeft over verschillende onderwerpen. Op dinsdag 5 december hebben wij twee zeer interessante gastsprekers, namelijk; Brenda Pijl (teammanager HR bij de nieuwe bibliotheek) en Cherish Rose (senior HR medewerker bij de nieuwe bibliotheek en daarnaast coach en oprichter van Koester de kracht in jezelf!). Zij vertellen met welk oog HR naar je sollicitatie en cv kijkt. Van de Sint krijg je op deze speciale dag nog iets extra’s! Je kunt namelijk aansluitend op de bijeenkomst je cv laten checken door Brenda en Cherish! Mis deze kans niet en neem een kopie van je cv mee! Je hebt hiervoor wel een kaartje wel. Dat is hier te krijgen.

Denk buiten de kaders

Waar let een bedrijf op bij het beoordelen van een sollicitatie? Wordt er eerst naar het CV gekeken en pas daarna naar de brief? Wat kun je doen om op te vallen? Wanneer is het slim om te bellen met een vraag over de vacature? Waarom het is het zo belangrijk een basis-CV te hebben? Brenda Pijl: “Je hebt een basis cv als naslagwerk waarin je alles beschrijft wat je ooit gedaan en geleerd hebt. Het is een overzicht van je volledige werkervaring, opleidingen en kwaliteiten. Iedere taak, training, eigenschap en competentie leg je hierin vast. Dit basis-cv is alleen voor jou bestemd. Je hebt nu jouw persoonlijke naslagwerk gemaakt. Als je een cv nodig hebt voor een sollicitatie, gebruik je je basis-cv als bron. Je maakt een maatwerk-cv door die informatie te vermelden die aansluit op het vacatureprofiel. Het is dus steeds kiezen: wat is relevant voor deze vacature om te vermelden en wat niet?” Ben je getriggerd? Kom gerust naar onze derde netwerkbijeenkomst!

Deelname aan Walk&Talk is, net als de koffie en thee, gratis. En ook heel handig om te weten: voor het UWV geldt deelname aan deze bijeenkomst als een sollicitatie!

Lijkt het je leuk om de derde Walk&Talk in Almere mee te maken? Je bent van harte welkom! Wil je meer weten over Walk&Talk? Stuur dan een e-mail naar walkentalk@denieuwebibliotheek.nl of kijk eens op de website van De Levende Sollicitatiegids.