Walk&Talk: werk veroveren met Aaltje Vincent!

Werk veroveren. Het kan aldus Aaltje Vincent, pionier in het loopbaanvak! Ben je actief op zoek naar een baan? Daar kun je soms wel wat hulp bij gebruiken. De nieuwe bibliotheek organiseert elke eerste dinsdag van de maand in bibliotheek Stad een Walk & Talk-bijeenkomst voor werkzoekenden. Op dinsdag 1 mei van 10.00 – 12.00 uur is de volgende netwerkbijeenkomst.

Gratis netwerken

Walk & Talk? Is een gratis netwerkbijeenkomst voor iedereen die op zoek is naar (ander) werk. Een inspirerende koffiepauze voor werkzoekenden om andere werkzoekenden te ontmoeten en ervaringen uit te wisselen. Én waar een gastspreker elke bijeenkomst een specifiek thema belicht. De manier waarop je werk zoekt is namelijk erg veranderd. Dat zorgt bij elke werkzoekende voor veel vragen, zoals: wat heb je aan LinkedIn, hoe kun je netwerken, hoe haal je meer uit je cv, hoe ga je om met teleurstellingen en wat is personal branding?

Inspirerende sprekers

Iedere maand is er een professionele spreker aanwezig die praktische informatie geeft over verschillende onderwerpen. Op dinsdag 1 mei is Aaltje Vincent aanwezig en zij deelt zij graag haar kennis met je over de volgende onderwerpen:
• Jobmarketing 3.0!
• Hoe kom je anno 2018 aan de sollicitatietafel?
• Wat is jouw arbeidsmarkt? Hoe stap je daarin?
• Wat doen jouw selecteurs om jouw vakmanschap te vinden?
• Hoe ga je aan de slag met jouw zichtbaarheid in je cv, LinkedIn-profiel, je on- en offline netwerk en videosollicitatie.
• En hoe zet je jezelf écht op de kaart in netwerk- en sollicitatiegesprekken?

Jobmarketing?

Wat Jobmarketing is? Dat is simpelweg jezelf kennen als oplossing op de arbeidsmarkt en daarvoor stapsgewijs de juiste stappen toepassen. Bijvoorbeeld: jezelf als oplossing op de arbeidsmarkt omschrijven, een 9-seconden cv maken als jouw flyer, je persoonlijke arbeidsmarkt in kaart brengen met onderzoek naar een: ‘targetlist’ van werkgevers, lijst van ‘mensen die nu het werk doen dat jij wilt doen, omdat zij het eerste weten dat er een nieuwe collega nodig is’ en hoe je bij iedere stap LinkedIn, Twitter en Facebook slim inzet. Jobmarketing is de geheel eigen-wijze van begeleiding die Aaltje Vincent in deze ruim twintig jaar heeft doorontwikkeld. Het wordt door loopbaanprofessionals ook wel de ‘Aaltje Vincent methode’ genoemd.

Werkveroveraars

Aaltje Vincent: “De technieken uit mijn methode Jobmarketing 3.0 zijn succesvol voor netwerkende (mede)werkers en werkveroveraars. Grote organisaties zoals ABN AMRO, ACHMEA, Philips, UWV, gemeenten en ministeries zetten deze technieken nu in. Volg mijn tips op en je zult zien dat het werkt. Jezelf profileren met je cv en netwerken binnen je vak – persoonlijk en op sociale media, zoals LinkedIn – is cruciaal. Voor nu en de rest van je werkleven. Ik help je er graag bij. Ben je getriggerd? Kom gerust naar onze netwerkbijeenkomst!”

Laagdrempelig

De nieuwe bibliotheek biedt met Walk & Talk werkzoekenden de mogelijkheid elkaar op een héle laagdrempelige manier te ontmoeten. Deze bijeenkomsten zijn elke eerste dinsdag van maand van 10.00 tot 12.00 uur, normaal gesproken in het nieuwe lokaal op de 4e etage in bibliotheek Stad. Deze keer vindt de bijeenkomst echter plaats in de nieuwe zaal op de 2e verdieping! Tijdens deze bijeenkomsten kun je ervaringen met elkaar delen, contacten leggen en tips en suggesties krijgen die je helpen in je zoektocht naar een geschikte baan.

Gratis

Deelname aan Walk & Talk is, net als de koffie en thee, gratis. Reserveer hier je kaartje! Ook heel handig om te weten: voor het UWV geldt deelname aan deze bijeenkomst als een sollicitatie! Lijkt het je leuk om de achtste speciale Walk & Talk in Almere mee te maken? Je bent van harte welkom! Wil je meer weten over Walk & Talk? Stuur dan een e-mail naar walkentalk@denieuwebibliotheek.nl of kijk eens op de website van De Levende Sollicitatiegids. Let op: wij starten op deze dag meteen om 10.00 uur op de 2e etage in de nieuwe zaal, daarna sluiten de deuren en kunnen we je helaas niet meer toelaten!

Walk&Talk is uitsluitend bedoeld voor werkzoekenden.