Wat ik graag wil bereiken in 2018


In december maken veel mensen een lijstje met goede voornemens. Ik ben daar één van. Meestal maak ik dat lijstje in mijn hoofd zodat niemand mij later er op kan aanspreken dat iets wel of niet gaat lukken. Dus eigenlijk vanaf de start al gedoemd te mislukken. Dit jaar durf ik het aan om mijn goede voornemens hier zwart op wit te zetten. Dan kunnen de mensen, die dit lezen en mij kennen, tijdens zwakke momenten mij aan deze voornemens herinneren. Oké, dat is misschien ook niet goed. Ik moet dit zelf kunnen! Ik start dus maar met …

Meer zelfdiscipline

Stap één voor het uitvoeren van goede voornemens is vastberadenheid en discipline. Van wie kun je nou beter leren dan van een Tibetaans geestelijk leider? In het boek Mindfulness in actie schrijft Chogyam Trungpa over het inzetten van ons onderbewustzijn bij het bereiken van onze doelen.

mindfulness in actie

Gezonder eten

Afgelopen november heb ik al een blog geschreven over veganisme. Hoewel ik een beginneling ben, bevalt het plantaardig eten mij prima. Toch is er nog genoeg te leren. Maar bovenal bekijk ik graag kookboeken voor de mooie foto’s en smakelijke recepten. De kleuren spatten van de pagina’s in Vegan Happiness.

vegan happiness

Meer bewegen

Kayla Itsines is een internet sport-goeroe en voor veel vrouwen een inspiratie. Inmiddels is haar boek naar het Nederlands vertaald. Ik neem het vooral mee voor de duidelijke afbeeldingen met oefeningen die je heel makkelijk thuis kunt doen. 

kayla itsines

Productiever zijn

Niet is fijner dan aan het eind van de dag je to-do lijst helemaal kunnen afvinken. Dat lukt mij lang niet altijd. In het boek Zo word je een productiviteitsninja staan genoeg tips om mij in het nieuwe jaar op weg te helpen.

productiviteits ninja

 

 

 

 

Welke goede voornemens hoop jij waar te maken in 2018?