Pas op! We hebben een Allosaurus in de bibliotheek!


Een Allo-watte?! Een Allosaurus is een dinosaurus die ongeveer 150 miljoen jaren geleden leefde. Hij is dus veel ouder dan de Tyrannosaurus-Rex! Eng he?! Vanaf 4 oktober is het weer Kinderboekenweek in de nieuwe bibliotheek! Dit keer in het thema Griezelen en Gruwelijk. Stichting Zorg Almere heeft samen met de kinderen dit gigantische kunstwerk gemaakt. Hij is wel 5 meter lang en 2 meter hoog! De Allosaurus staat de komende weken in de nieuwe bibliotheek bij de ingang. Kom vooral de Allosaurus bewonderen, maar pas op, hij (of zij?) houdt er niet zo van als je hem aanraakt …

Allosaurus

Kleuren

Stichting Zorg Almere verleent zorg aan kinderen en jongeren met een verstandelijke beperking, psychiatrische aandoening, lichamelijke beperking, chronische ziekte of combinaties daarvan. De stichting biedt deze ondersteuning op verschillende locaties, in de thuissituatie, op de school van het kind of op de eigen locatie aan de Josephine Bakerstraat 3 in Almere. Op de eigen locatie is er dagbesteding voor kinderen die om uiteenlopende redenen (tijdelijk) niet naar school gaan. Deze begeleiding wordt in verschillende groepen gegeven, die allemaal zijn ingedeeld in een eigen kleur. Er is een blauwe, paarse, groene, gele en oranje groep en ze hebben allemaal een verschillende doelgroep en leerdoelen waaraan gewerkt wordt.

Samenwerken

Onder begeleiding van Jonathan Haring en Rob Haak hebben de kinderen van deze groepen een gigantisch allosaurus-skelet gemaakt van karton. Samenwerken staat centraal in dit project en juist daarom heeft dit skelet de vijf verschillende kleuren van de groepsnamen van de stichting. Alle kleuren, en dus ook alle groepen, komen samen in dit dino-project. Door met karton te werken was het een laagdrempelige manier om alle kinderen, ongeacht hun niveau, mee te laten werken aan het dinosaurus-skelet. Het doel van het dino-project was ook dat door samen te werken, meer bereikt kan worden dan alleen. Het eindresultaat is erg mooi geworden, de kinderen en begeleiders zijn hier dan ook erg trots op!

En onze trots leeft voort tot in de nieuwe bibliotheek in Stad! We zijn enorm blij dat onze Allosaurus hier geƫxposeerd mag worden. Kom je ook een kijkje nemen?