WeerWoord met Vereniging Aldichter


Zondag 3 februari viert Almere de week van de Poëzie. Met het event WeerWoord reageren twaalf Almeerse dichters en woordkunstenaars met hun gedichten op een thema en op elkaar in vier verschillende rondes. Het poëzie evenement vindt plaats in Cafe op 2 in het centrum van Almere, op het Stadhuisplein, van 14.00 – 17.00 uur.

Twee dichters organiseren de middag: Frouke Hansum, mede-oprichter van de dichtersvereniging Aldichter en door Mandy Wertwijn. De leden van Aldichter bespreken elke maand hun eigen werk met elkaar en geven elkaar feedback. En ze zetten zich in voor meer poëzie in de stad.

Interactie

De opzet van deze poëziemiddag is nieuw voor Almere. Na een goede avond brainstormen in Cafe op 2 vonden Frouke en Mandy de goede opzet. En juist díe opzet geeft allereerst ruimte aan interactie tussen de dichters, maar misschien nog wel belangrijker: ook met het publiek! De dichters staan klaar om met hun gedichten te reageren, maar wanneer iemand uit het publiek wil bijdragen met eigen poëzie, een vraag of iets anders, dan hoef je alleen maar je hand op te steken.

WeerWoord

Het WeerWoord wordt gegeven rondom verschillende thema’s. Dit om focus aan te brengen en tegelijkertijd om dichters uit te lokken na te denken over hun werk in relatie tot een breder onderwerp. De thema’s die deze middag langskomen variëren van liefde en relaties tot de filosofie van het leven.

WeerWoord

Meld je aan!

Heb jij je WeerWoord klaar? Ben je net als wij benieuwd wat poëtisch Almere te bieden heeft? Kom dan op zondag 3 februari naar het event WeerWoord in Cafe op 2. Op het Facebook-event vind je meer informatie en kun je je aanmelden.

Aldichter

Aldichter werd opgericht in 1995. Sinds die tijd organiseerde de vereniging tientallen bijeenkomsten waarbij de dichters hun werk presenteerden aan publiek. Aldichter heeft zes dichtbundels en een verjaardagskalender gepubliceerd en meerdere exposities met fotogedichten. Daarnaast verschenen er twee reeksen ansichtkaarten, dit in samenwerking met Almeerse fotografen. In Almere -Haven is het project Geregelde ontmoeting te zien: dichtregels van klassieke dichters en Aldichters op de kolommen voor een aantal winkels. Het thema is ‘liefde’. Een mooie culturele aanvulling in het centrum van Almere Haven.