Welk boek op de Booket List?

Tweehonderd boeken. Op mijn leesverlanglijstje staan bijna 200 titels die ik nog moet gaan lezen. En dat zijn alleen nog maar de boeken die ik direct heb opgeschreven. Er zijn nog genoeg titels waarvan ik dacht ‘dat onthoud ik wel’. Die staan daar niet eens op. Tijd dus voor een, regelmatig verschijnende, ‘Booket List’ met daarop schrijvers en titels voor iedereen die nog nieuwe boeken nodig heeft voor zijn/haar verlanglijstje. We starten onze Booket List met de thrillers/detectives.

Booket List thrillers/detectives

Thrillers en detectives zijn één van de meest gelezen genres in de wereld. Ze zijn zo populair dat er jaarlijks in juni  door de CPNB de Spannende Boekenweken georganiseerd worden. Elk jaar wordt dan de Gouden Strop bekend gemaakt. De Gouden Strop is dit jaar gewonnen door Esther Verhoef met ‘Lieve Mama’. Hieronder staan een aantal andere vrouwelijke misdaadauteurs die niet op je Booket List zullen misstaan.

Karin Slaughter
Geweld, verkrachting en mishandeling zijn geen makkelijke onderwerpen. Toch staat Slaughter altijd in de bestseller-lijsten met haar super spannende boeken. Wereldwijd al in 28 talen vertaald. Eén van de weinige schrijfsters met een eigen app.

Camilla Läckberg
Jaren voor de grote Scandinavische hype was Camilla Läckberg al druk bezig een grote fan-base op te bouwen. Inmiddels zijn er al meerdere boeken van haar verfilmd.

Nele Neuhaus
Deze schrijfster had de voorraad van haar eerste boeken in haar eigen garage staan. Momenteel is ze één van de meest populaire auteurs in Duitsland. Haar boeken zijn al meer dan drieënhalf miljoen keer verkocht.

Jet van Vuuren
Ze begon als winnaar van een verhalenwedstrijd. Inmiddels heeft Jet van Vuuren al haar negende boek geschreven. Wist u trouwens dat zij bij ons in de nieuwe bibliotheek werkt?

E-books

Ook in de e-book collectie vind je veel thrillers en detectives. Probeer eens: De passagier, Woede, Moord in oase of Het hoogste bod.
Voor het lenen van een e-book heb je alleen maar je bibliotheekpas en een webaccount nodig. Klik hier voor meer uitleg over het lenen van e-books.

Schrijfsters Misdaad

  • Boek
  • Boek
  • Boek