Wonderschoon München


Mijn directe collega’s en vrienden weten het allang: ik ben gek op Duitsland (mocht je na het lezen van deze blog nog bewijs nodig hebben: ik heb er ook nog een eigen site over). De taal, de sfeer, de mensen … Er zijn weinig plekken waar ik liever ben dan in dat land. Een Duitse stad die de afgelopen tijd mijn hart heeft gewonnen, is München. Oké, oké, ook omdat mijn favoriete voetbalclub daar schuilt, maar de stad op zich is ook een beleving!

München Marienplatz

Het hart van de stad bevindt zich op Marienplatz. Het plein was in de Middeleeuwen al de belangrijkste plek van de stad: toen stond daar nog de markt. Die is inmiddels verplaatst naar de nabijgelegen Viktualienmarkt, maar het plein op zich is nog altijd een traktatie voor het oog. Midden op het plein vind je de Mariensäule, de Mariazuil. Wat echter altijd meteen jouw aandacht zal trekken, van welke kant je het plein ook opkomt, is het prachtige Vlaams-Gotische stadhuis, het Neues Rathaus.
In Italië leiden alle wegen naar Rome, in München lopen alle (belangrijke winkel)straten van en naar Marienplatz. Van daaruit loop je bijvoorbeeld makkelijk door de winkelstraat naar Stachus, waar je nog meer toffe winkels vindt. Daarnaast zitten rondom het plein de beste eettentjes. Ook vind je daar in de buurt de bekendste musea en loop je makkelijk naar het stadspark Englischer Garten.

München Frauenkirche

Als je vanaf Marienplatz achter het raadhuis langs kijkt, ontdek je al snel twee bijzondere torens. De twee groene bollen van de Frauenkirche staan op 99 meter hoogte en er is wettelijk vastgelegd dat geen enkel nieuw gebouw het uitzicht op die torens mag verhinderen. Vandaar ook dat je, waar je ook bent in de stad, meestal die twee bollen wel kan ontdekken. De kerk werd in de 15e eeuw gebouwd en binnen 20 jaar uit de grond gestampt, wat voor die tijd echt razend snel was. De torens staan nu gedeeltelijk in de steigers, maar alsnog is het gebouw imposant om te zien.

Allianz Arena

Ja, ik moet het er toch even over hebben. Een van mijn favoriete plekjes in München is het voetbalstadion van FC Bayern München. Het is moeilijk om aan (legale/veilige) wedstrijdtickets te komen, maar je kunt sowieso het museum in en/of een rondleiding door het stadion boeken. Daarbij krijg je veel informatie over hoe het er achter de schermen bij het stadion aan toe gaat en mag je onder andere de kleedkamer van de spelers in. Daarnaast is de arena op zich al een plaatje om te zien, en met mooi weer heb je daar prachtig uitzicht op de Alpen!

Allianz Arena

Veelzijdig München

Englischer GartenMünchen is zo veelzijdig dat het moeilijk is om de stad in slechts één blogje te beschrijven. Ik heb het nu nog niet eens gehad over waar je lekker én goedkoop kan eten. Oké, snel nog even dan. Als je lokale dingen wil eten (schnitzels of worst) dan kun je langsgaan bij het Schneider Bräuhaus. Voor heerlijke, goedkope burgers moet je bij Hans Im Glück zijn. Maar ik heb nu nog niks verteld over de prachtige Englischer Garten (een park), de tientallen andere prachtige plekken die je nog kunt ontdekken in de stad … Aan de andere kant is het natuurlijk ook veel leuker om die zélf te gaan ontdekken wanneer je er bent. Mocht je dus een plek zoeken voor een toffe, leuke en smakelijke stedentrip: München verdient het om bovenaan je lijstje te staan! Wil je meer weten over München , neem dan ook even een kijkje in onze catalogus!