Your Local Hero needs you!

Iedere stad heeft ze, maar niet iedereen kent ze: dé Local Hero. King of the court, geroemd voor hun succes, hun daden of culturele bijdrage. Zij zijn dé inspiratiebron voor jongeren.

In het zonnetje gezet

De nieuwe bibliotheek heeft in 2016 maandelijks een aantal van deze plaatselijke beroemdheden in het zonnetje gezet. Iedere maand (behalve tijdens de zomervakantie) werden er zes helden gepresenteerd op het scherm bij de achterbank in de bieb en op de website jonginalmere.nl. Via deze website kon er gestemd worden op een favoriet. Nu is het tijd om de winnaars in de spotlights te zetten en dé Local Hero van 2016 te kiezen.

Local Hero

Jack Rabbit

En wie zijn die helden dan?

In de finale staan de mensen van Politie Almere Buiten Hout, die de wildcardronde in december wonnen, producer CMC$, hitjesmachine KASPER en alleskunner Olmo van Kranen. Verder gaan ook oud-stadsrapper Contrast, culturele broedplaats BG-22-24, kunstschaatsster en wereldster Niki Wories, YouTuber Paul Goudsmit, de rasmuzikanten van Jack Rabbit en singer-songwriter Daniel van der Zee de strijd aan.

Stem op jouw favoriet

Breng uiterlijk 10 februari jouw stem uit op www.jonginalmere.nl. Om te garanderen dat alleen Almeerders stemmen, wordt om je postcode/huisnummer gevraagd.  We slaan de gegevens niet op en we zullen je niet benaderen. We willen er wel voor zorgen dat het stemmen zo eerlijk mogelijk gebeurt.

Local Hero

CMC$

In the flesh …

Wil je jouw favoriet ook in levende lijve aanmoedigen? Kom dan naar de Local Hero Day op 11 februari om 15.30 uur in de nieuwe zaal van bibliotheek Stad. Naast de uitreiking van de awards voor de Local Hero van de maand, zijn er live optredens van een aantal finalisten. Aan het eind van de middag wordt de Local Hero van 2016 bekend gemaakt en is er tijd voor een drankje in het nieuwscafé. Zoals gebruikelijk kun je alleen een biertje kopen op vertoon van een legitimatiebewijs. Het evenement is gratis maar wel op vertoon van een kaartje. Dat kun je afhalen bij de klantenservicebalies van de bibliotheek of online via de website van de nieuwe bibliotheek. Tot dan!