Zakelijke documentaires op Netflix? Jazeker!

De meesten van ons zijn dol op Netflix als het gaat om films en series kijken wanneer het tijd is om te ontspannen. Maar wist je dat Netflix ook de nodige interessante zakelijke documentaires aanbiedt? Wij gingen op onderzoek uit en zetten er een aantal voor je onder elkaar voor een dosis inspiratie. Zo combineer je business and pleasure wel heel eenvoudig.

Netflix is een Amerikaans bedrijf dat oorspronkelijk in Noord- en Zuid-Amerika, maar inmiddels wereldwijd (met uitzondering van de Krim, Syrië, China en Noord-Korea) een maandabonnement aanbiedt voor streamingvideo on demand via internet, met de mogelijkheid van pauzeren en vooruit- en terugspoelen. Het aanbod bestaat uit films en tv-series, zonder reclameblokken. Het bedrijf werd in 1997 opgericht en het hoofdkantoor bevindt zich in Los Gatos, Californië. In januari 2017 kondigde Netflix aan dat het 93.8 miljoen betalende abonnees had waarvan meer dan 49 miljoen in de Verenigde Staten. (Bron: Wikipedia)

Business meets pleasure: 7 zakelijke documentaires op Netflix

1. Capital C

Hoe kom je aan geld als je een project wilt starten en platzak bent? Via crowdfunding! De documentaire Capital C is zelfstandig geproduceerd en gefinancierd door crowdfunding van 586 mensen uit 24 landen. Gedurende drie jaar worden de inspirerende Zach Crain, Jackson Robinson en Brian Fargo gevolgd terwijl ze een beroep doen op de ‘crowd’ om hun dromen te kunnen verwezenlijken.

2. Steve Jobs: billion dollar hippy

Insiders, onder wie Steve Wozniak (mede-oprichter van Apple), vertellen bijzondere verhalen over de opkomst, val en herrijzenis van Apple met Steve Jobs aan het roer. Je kunt, ervoor of erna, gelijk door met Steve Jobs: the lost interview. In een televisie-interview dat is opgenomen in 1995 spreekt Steve Jobs openhartig over zijn jeugd, de concurrentie met Microsoft en zijn visie op de toekomst.

3. Print the legend

Deze bekroonde Netflix Original uit 2014 volgt de race voor het marktleiderschap op het gebied van 3D-printing, de nieuwste golf in de evolutie van technologie.

4. Iside Job

De wereldeconomie stortte in 2008 in door hebzucht, corruptie en veel te goedkope hypotheken. Hebben we iets geleerd? Inside Job wordt verteld door veelgeprezen acteur Matt Damon en won de Oscar voor beste documentaire in 2011.

5. Cut from a different cloth

In deze documentaire over een unieke samenwerking zien we hoe de oprichters van het mode-imperium Superdry samen met acteur Idris Elba een kledinglijn lanceren.

6. Betting on Zero

Deze documentaire duikt in de complexe wereld van Herbalife, het internationale bedrijf in voedingssupplementen dat ervan beschuldigd werd een piramidespel te zijn.

7. Goldman Sachs: the bank that runs the world

Deze documentaire uit 2012 gaat over de enorme invloed van ’s werelds grootste bank, hoe deze is begonnen en welke rol deze speelt in het alledaagse leven.

Wellicht heb je een deel van deze zakelijke documentaires al eens gezien? Beveel ze dan eens aan bij je collega’s. Eens kijken welke wij vanavond gaan zien …