ZEPservice 2.0 is live! Probeer ZEP nu gratis …

Yes! ZEPservice 2.0 is live en dat is goed nieuws, ook voor jou. Je kunt vanaf nu namelijk ZEPservice gratis proberen via het freemium abonnement, waarmee je een ‘sneak peak’ krijgt. En geloof me, dat is de moeite waard. ZEPservice is nu nog gebruiksvriendelijker en zorgt er als vanouds voor dat je snel up-to-date bent, altijd en overal. Wat er allemaal vooraf ging aan die release? Lees mee …

In 2014 ontstonden de allereerste plannen voor wat nu ZEP heet. Onderzoek wees namelijk uit dat de nieuwe bibliotheek nog niet voldoende te bieden had voor de zzp’er en kleine mkb’er. Uit dat onderzoek kwam ook naar voren dat de behoefte vooral lag bij de categorieën zorg, onderwijs en zakelijke dienstverlening. Dat gegeven in combinatie met het feit dat de bibliotheek een online aanbod wilde ontwikkelen zorgde voor het allereerste concept van ZEPservice.

ZEPservice 1.0: het ontwikkelproces

Begin 2015 startte ik als accountmanager ZEPservice bij de nieuwe bibliotheek, tegelijkertijd met collega Katinka. Op dat moment was duidelijk dat ZEPservice ontwikkeld zou worden in samenwerking met LexisNexis en met steun van Gemeente Almere en Provincie Flevoland. In de loop van 2015 werd dan ook de eerste versie van ZEP opgeleverd. Na uitvoerig testen kwamen we tot de conclusie dat deze eerste versie niet voldeed aan de wensen die we hadden. Vooral de gebruiksvriendelijkheid liet te wensen over. Terug naar de tekentafel dus zoals dat heet. Met resultaat, want in de eerste helft van 2016 werd ZEPservice officieel geopend en konden zzp’ers en kleine mkb’ers uit Flevoland gebruikmaken van de tool. Een tool die je up-to-date houdt met een omvangrijke bronnencollectie, geselecteerd door bibliothecarissen. De voor jou relevante artikelen vind je in je gepersonaliseerde dashboard en in je eigen nieuwsbrief. Inmiddels kan gelukkig iedereen gebruikmaken van ZEP.

ZEPservice 2.0: wat is er veranderd?

ZEPservice 2.0De eerste ervaringen met ZEP hadden ondertussen een wensenlijstje met ontwikkelingen opgeleverd, waarmee we in de loop van 2017 aan de slag gingen. Zo wilden we graag dat iedereen kennis kan maken met ZEP. Door een freemium en een premium versie te creëren is die wens inmiddels werkelijkheid. Het leek ons ook handig als iedereen die een ZEP premium-account (voor € 2,- per maand) wil, ook direct kan afrekenen en aan de slag kan. Ook dat is gelukt: betalen via iDeal is een feit. Inloggen met je social media account? Ook gelukt. En tot slot, de meest opvallende verbetering, is het toevoegen van foto’s bij de artikelen ook geregeld. Dat laatste zorgt voor een fijner beeld om naar te kijken en alle verbeteringen samen zorgen voor een zeer geslaagde ZEPservice 2.0. Uiteraard is er altijd ruimte voor nog meer verbetering dus ons wensenlijstje groeit alweer. Suggesties zijn welkom!

Samen met de release van ZEPservice kwam er ook een gloednieuwe huisstijl en website. Heb je al gekeken? Check het op www.ZEPservice.nl. Daar kun je je ook gelijk aanmelden voor ZEP.