Zet je #Biebmodus aan om glansrijk te slagen


Wil je studeren zonder afleiding? Dan kun je de komende weken weer terecht bij de nieuwe bibliotheek: zet je #biebmodus aan! In aanloop naar de eindexamens laten we ook dit jaar zien dat we alle faciliteiten in huis hebben die scholieren en studenten helpen om ‘Glansrijk’ te kunnen slagen.

Laat je niet afleiden, zet je biebmodus aan

Je moeder, je broertje, de bouwvakkers bij de buren, Grumpy Cat, vloggers, bloggers, Ronnie, Kleine, likes, apps … Ze leiden alleen maar af. En vaak net op het moment dat je moet studeren! Maar wees eerlijk, naast externe factoren ben je zelf ook een grote afleider. Werkontwijkend gedrag ligt vooral thuis op de loer. Je kent het vast wel: eigenlijk moet je studeren maar ineens vind je dat stomme klusje veel belangrijker. Voor je het weet sta je de slaapkamer te schilderen. Wissel daarom het thuis studeren af met een studieplek met minder afleiding. De bibliotheek is de plek waar je in alle rust kunt studeren en kunt focussen op je eindexamen, zonder afleiding. In de bieb heb je rust aan je hoofd.

Niks missen?

Laat jij je snel afleiden door social media? Het beste is om tijdens het studeren je telefoon uit te zetten. Ook je computer zorgt voor afleiding, maar deze heb je vaak nodig bij het studeren. Je kunt een aantal websites tijdelijk blokkeren. Hiervoor zijn verschillende computerprogramma’s ontwikkeld, zoals Cold Turkey. Je kunt dan zelf bepalen welk website voor jou tijdelijk ontoegankelijk worden. Kijk op Google naar soortgelijke programma’s!

Help, stress!

Een beetje spanning voor je examen is niet gek. Sterker nog, gezonde spanning helpt je alert te blijven. Deze gezonde stress zorgt er zelfs voor dat je beter kunt presteren. Een fijne werkplek helpt je bij efficiënt studeren en voorkomt ongezonde stress.

#biebmodus

Voordelen van de bibliotheek

Studeren in de bibliotheek heeft veel voordelen. Er is rust en ruimte en je kunt er afspreken met klasgenoten en vrienden. Er zijn ook andere voordelen:
• Gratis Wifi en e-books
• Er is kennis aanwezig: maak gebruik van de uitgebreide collectie
• Printen en kopiëren
• Ruime openingstijden
• Koffie & thee (en met je studentenpas krijg je 20% korting!)

Vind je focus in de bieb. Dan slaag je straks glansrijk voor je examen. Laat je niet afleiden, zet je #Biebmodus aan!