Zoek je werk? Walk&Talk in de nieuwe bibliotheek!


Sinds een paar maanden ga ik elke eerste dinsdag van de maand naar Walk&Talk in de nieuwe bibliotheek, een interessante activiteit voor werkzoekenden. Met een zaal vol mensen die op zoek zijn naar een baan, luister ik eerst naar een spreker, die de ene keer interessanter is dan de andere keer.

Zeer uiteenlopende sprekers

Vorige maand was er dé sollicitatiegoeroe Aaltje Vincent, die echt bruist van informatie waar je wat aan hebt. Zij weet je feilloos te vertellen wat je wel en niet met je cv moet doen en over LinkedIn raakt ze helemaal niet uitgepraat. Heel inspirerend. Deze maand was Rosalinda Nieuwboer de spreekster. Zij heeft een eigen evenementenburo (RNC Events) en ze werkt bij de bibliotheek. Ze vertelde ons van alles over netwerken. Alweer netwerken, dat is al zo vaak ter sprake geweest. Maar Rosalinda gaf er weer een heel eigen draai aan en boeide mij zeer. In april was er een spreker die promootte dat je een blog moest gaan schrijven, gewoon over wat je leuk vindt … Nou dat leek me maar ingewikkeld en waarover moest ik het in vredesnaam hebben? Maar kijk hier, ik schrijf al aan mijn derde blog!

Walk&Talk in de nieuwe bibliotheek

Loop en praat!

Na de spreker begint de echte Walk&Talk. Je loopt gewoon door de zaal en spreekt willekeurig iemand aan. Of je hebt een bekende gespot waar je helemaal niet van wist dat diegene werk zoekt. Het was frappant wat er deze keer gebeurde. Iemand vertelde over een interessante baan, maar ze solliciteerde niet, omdat ze niet over alle skills beschikte. Wat blijkt, degene die naast haar zat solliciteerde op precies dezelfde functie! Voor deze bijeenkomst kenden zij elkaar niet! Je vindt echt meer gelijkgestemden dan je denkt. En: altijd proberen, ook al beschik je niet over alle vaardigheden die gevraagd worden.Je bent nou eenmaal geen schaap met vijf poten.

Tips!

Je kunt wat napraten over de spreker of gericht vragen stellen, zoals wat voor baan die ander zoekt. En iedere keer word ik weer verrast door de mensen die ik spreek. Dan blijkt ook steeds weer dat iedereen je wil helpen, je weg te vinden. Met een hele berg tips ga ik weer naar huis. Thuis moet je dan wel even wat tijd inplannen om wat met die tips te gaan doen. Want de tijd vliegt; voor je het weet is het alweer de eerste dinsdag van de maand. Nu is er even een zomerstop, de volgende Walk&Talk is op dinsdag 4 september 2018, echt een aanrader voor werkzoekenden! Want hier doe je het voor:

Walk&Talk in de nieuwe bibliotheek

 

 

 

 

 

 

Heb jij een leuke ervaring opgedaan bij een Walk&Talk? Deel ‘m met ons!