Zomer in de bibliotheek! Jij komt toch ook?


Zes weken lang uit je neus eten? Steeds hetzelfde spel doen op je computer? Hangen op het pleintje voor je huis? De hele lange zomertijd wachten tot je weer naar school mag? Natuurlijk niet! Je komt naar de bibliotheek deze zomer!

Voor het eerst programmeren we een waanzinnig gevarieerd activiteiten-programma in de zomervakantie. Omdat we weten dat er behoefte aan is en omdat we jullie zolang niet kunnen missen in de bibliotheek!

Zinderen

We trappen de zomervakantie af met de Zinderende Zomermiddag in de binnentuin van de bibliotheek in Stad. Op zaterdag 22 juli, van 14:00 tot 17:00 uur. Geheel in festival sferen – oh, wat houden we daarvan – , met live muziek en lampionnen, kun je de hele middag bordspellen komen doen. Van oude klassiekers tot de nieuwste shizzle. Als ik niet op vakantie was tegen die tijd, lag ik de hele middag in mijn bikini op een strandmat in de binnentuin.

Provincieheld

Voor wie onze activiteiten Musical in 1 dag en Kids Open Podium niet kan missen in de zomer, organiseren we in samenwerking met BonteHond een serie theaterworkshops. Onder de naam De Provincieheld en met jullie zelf, als inwoners van de provincie Flevoland, als thema. Ben je 8 jaar of ouder en hou je van theater en van improviseren? Dan zou ik me inschrijven voor de hele serie. Simpelweg omdat je je talent dan het meest kan ontwikkelen en je samen met de andere cursisten iets moois kan opbouwen. Aan het eind van de rit laat je in een presentatie zien wat jullie hebben gemaakt. Als programmeur Jeugd kan ik niet wachten om daarbij te zijn en júllie creatieve versie van de provincie Flevoland te aanschouwen. Hoe, wat, wanneer, waarom? Check de link onderaan deze blog en schrijf je gewoon gelijk in!

zomer

LEGO!

Ik zet hier graag nog eens ons LEGO Lab in de schijnwerpers. Want jongens en meisjes, wat is dat tot nu toe een succes. LEGO is hot. LEGO is cool. Dat niet alleen kinderen enthousiast zijn over het ‘simpele’ bouwsteentje, is me tijdens een tweedaagse training LEGO Education onlangs weer glashelder geworden.

Nog geen kwartier na aanvang, graaiden de medewerkers van Educatie en Cultuur, inclusief mijzelf, al woest door de bakken met LEGO. In groepjes hebben we verhalen verbeeld op het platte LEGO vlak. Vervolgens hebben we de verschillende scenes gefotografeerd met Ipads en bewerkt tot een fantastisch stripverhaal. Hoe mooi om te merken wat dat aan creativiteit zichtbaar maakt bij alle collega’s! Hoe de één goed is in het verwoorden van het verbeeldde en de ander juist weer in het bouwen zelf of omgaan met problemen. Want wat doe je als je hoofdpersoon, in ons geval Sinterklaas, in een vitrinekast moet staan omdat hij zogenaamd opgezet is in een Sinterklaasmuseum, maar je hebt geen doorzichtige steentjes? Never mind.

Ik wil je uitnodigen deel te nemen aan één van onze LEGO Labs in de zomer. Ontwikkel je creatief denkvermogen en je bouwkundig inzicht maar kom vooral plezier maken. Ik kan je garanderen dat je er geen spijt van krijgt. Voor wie, wat, waar en wanneer check je uiteraard weer onderstaande link.

zomer

Mad Science

Naast de Zinderende Zomermiddag, De Provincieheld en ons LEGO Lab is er nog meer te doen deze zomer. Nee echt? Jawel! In samenwerking met Mad Science, jullie wel bekend van die fantastisch gekke wetenschapsshows, organiseren we twee zomerkampen in de bibliotheek voor iedereen vanaf 7 jaar.

Zomers voorlezen

Voor de allerkleinsten worden de reguliere voorleesmomenten omgetoverd tot Zomerse voorleesfeestjes. Steeds met een speciale activiteit na afloop! En voor wie de pop-up speeltuin Cocon gemist heeft in Stad, Poort of Haven: Cocon doet op 19 juli bibliotheek Buiten nog aan! Kom spelen zoals je nog nooit in een speeltuin gespeeld hebt. Voor iedereen vanaf 0 jaar. Mis deze onvergetelijke ervaring niet!

Ik hoop dat je komt ‘overzomeren’ in de bibliotheek. Zoals je ook altijd welkom bent om te komen overwinteren. We hebben altijd iets nieuws voor je in petto. Wil je een compleet overzicht zien van wat er te doen is? En kaartjes kopen? Dat kan op onze speciale zomerpagina.

Hasta la Vista. Tot ziens, en een hele fijne zomer!