Zomer in Haven: ontdek Almere Haven zoals je het nog nooit hebt gezien


Ga met een échte local op pad en laat je verrassen door alles wat Almere Haven te bieden heeft. En leer alle leuke weetjes over de historie van Almere Haven, de mooiste plekken, de hipste tentjes en geniet van het geweldige uitzicht. Tijdens Zomer in Haven (tussen 15 en 31 augustus) kun je iedere zaterdag gratis deelnemen aan een Meet the Locals tour, met elke week weer een andere gids en route. De gids laat zijn of haar favoriete plekjes en bezienswaardigheden van Haven Centrum zien. De tour duurt ongeveer 2 uur, en heeft elke keer een ander begin- en eindpunt.

Meet the Locals

Op zaterdag 17, 24 en 31 augustus vindt er een Meet the Locals tour plaats tussen 15.00 en 17.00 uur. Elke tour heeft een andere gids, elke gids heeft een andere route. Allemaal laten zij de mooiste en leukste plekjes van Almere Haven zien. Deelname aan de Meet the Locals tour is gratis! Aanmelden is wel belangrijk, dan weet de gids bij vertrek dat er niemand mist.

Olmo van Kranen

Tour 1. Op zaterdag 17 augustus neemt Olmo van Kranen deelnemers mee in de culturele geschiedenis van Almere Haven. Zo gaan de deelnemers langs oude en nieuwe creatieve broedplaatsen in het centrum. De tour begint om 15.00 uur in Corrosia, Theater, Expo & Film. Samen drinken jullie wat en dan gaan jullie op pad!
Aanmelden kan via: https://meetthelocals1.eventbrite.nl

Zomer in Haven

Marie-Josée Röselaers

Tour 2. Op zaterdag 24 augustus start de Meet the Locals tour om 15.00 uur bij Bakker Struiksma. De tour wordt gegeven door Marie-Josée Röselaers. Zij is gespecialiseerd in historische rondleidingen in het Centrum van Almere Haven. Nieuwsgierig naar de geschiedenis? Aanmelden kan via: https://meetthelocals2.eventbrite.nl

Zomer in Haven

Robert Mienstra

Tour 3. Op zaterdag 31 augustus neemt Robert Mienstra, journalist en columnist bij de Almere Deze Week, je mee op de Meet the Locals tour. Hij kwam in 1978 in Almere Haven wonen. Van 1979 tot 2001 was hij leraar Nederlands op OSG De Meergronden. Tijdens deze rondleiding vertelt hij in zijn persoonlijke verhaal hoe het is en was om in Haven te werken in de jaren ’80 en ’90. “En er gebeurde hier heel wat”, vertelt hij, “ik heb nogal wat stuntverhalen.” De tour start op 31 augustus om 15.00 uur bij Viva la Café. Aanmelden kan via: https://meetthelocals3.eventbrite.nl

Zomer in Haven

De leukste vakantiebestemming!

De Meet the Locals tour is onderdeel van Zomer in Haven. Deze zomer wordt er voor het eerst een evenementenreeks georganiseerd in het centrum van Almere Haven. Deze reeks wordt georganiseerd met alle winkeliers en horecagelegenheden van het centrum. Samen slaan ze de handen ineen om van Almere Haven de leukste vakantiebestemming te maken die je maar kunt bedenken! Zij doen dit met behulp van Gemeente Almere. Meer weten? Neem dan even een kijkje op deze website. Kom jij ook de Zomer in Haven vieren?

Zomer in Haven