Zomerhitte met elf Almeerse jongeren bij BonteHond


Vorige week woensdag brachten elf Almeerse jongeren – tussen de 8-12 jaar oud – hun zelfgeschreven hit Zomerhitte uit. Dit gebeurde live in de uitzending van Omroep Flevoland. Voorafgaand aan de release leerden zij in de workshopsreeks ‘Hoe schrijf ik een hit?’ de kneepjes van het singer-songwriter vak. De workshops zijn een initiatief van Jeugdtheatergezelschap BonteHond. Dit theatergezelschap organiseert twee keer per jaar ateliers om kinderen en jongeren uit Almere op een bijzondere manier kennis te laten maken met kunst kennis. En hoe kan dat nu beter dan door de stoute schoenen aan te trekken en gewoon een échte hit uit te brengen, met clip en al?

Officiële release live bij Omroep Flevoland

Voor de release rukte een satellietwagen van Omroep Flevoland uit naar BonteHond in Almere Stad. Hier werd de videoclip van Zomerhitte op een groot scherm geprojecteerd. De jonge singer-songwriters zagen zichzelf voor het eerst zingen en dansen in een professionele videoclip in het bijzijn van hun familie en vrienden. Eerder waren de jongeren al te zien in het NOS Journaal en in het Jeugdjournaal van 3 april. BonteHond is vastbesloten om met Zomerhitte in de KidsTop20 te komen in de zomer van 2017. Om dat te bereiken roept het gezelschap iedereen op om de clip viral te laten gaan. Bekijk de video hier.

Het atelier ‘Hoe schrijf ik een hit?’

Het singer-songwriter-atelier is een idee van Jeugdtheatergezelschap BonteHond. Het gezelschap organiseert twee keer per jaar ateliers om kinderen en jongeren uit Almere op een bijzondere manier met kunst kennis te laten maken. Bij ‘Hoe schrijf ik een hit?’ werkten elf Almeerse jongeren zes weken lang aan een aanstekelijk en professioneel geproduceerd lied, onder begeleiding van singer-songwriters Judith Faas en Valentina Elèni.

Zangles van Sharon Doorson

Om van de hit ook een echt goede song te maken, werkte BonteHond samen met professionals in de muziek- en video-industrie. Zo draaiden de eerste workshops begin maart om het leren schrijven van liedteksten. Vervolgens gaf zangeres Sharon Doorson (bekend van The Voice of Holland en als Miss Cherry van Raffish) een workshop zang. Ook verzorgde BonteHond een masterclass marketing en promotie en gingen de jongeren zelf de studio in om de muziek op te nemen. Tot slot verschenen zij in de videoclip die op 8 april in het centrum van Almere werd opgenomen door videomakers Hardzout.

Positieve ervaring met kunst

BonteHond wil met het atelier bereiken dat kinderen een positieve ervaring met kunst hebben. Dat kan met muziek, tekst of beeld te maken hebben. De muziekcoaches zorgen ervoor dat elke deelnemer zijn of haar kracht ontdekt. Zo is de één is goed in tekstschrijven, de ander misschien vooral in zingen, filmen of fotograferen. Het atelier leert niet alleen creatief te zijn, maar ook om samen met een groep toe te werken naar een duidelijk eindresultaat. Wil je meer weten over dit project? Volg ons dan op Facebook, Instagram en Twitter. Help dit jonge Almeers talent naar de hitlijsten! Gebruik de volgende hashtags op social media: #bontehondzomerhitte #hoeschrijfikeenhit #zomerhit2017 #bontehond #hetkaninalmere.